Dota 2 Asia Championship 2015

Ren overkjøring i Dota 2 Asia Championship-finalen

Årets nest største Dota 2-begivenhet samlet de beste lagene.

Valve/Perfect World

Vi har ikke kommet langt inn i 2015 ennå, men allerede har årets nest største Dota 2-turnering blitt spilt. Dota 2 Asia Championship har pågått siden 6. januar, og ble avsluttet nå 9. februar.

De regionale kvalifiseringene ble spilt tidligere på nyåret, med 30 lag fra hele verden som kjempet om 16 plasser i hoveddelen av turneringen. Til slutt møttes alle de kvalifiserte i Shanghai for å avslutte det hele. Etter utrolig imponerende spill og overraskende resultater var det til slutt amerikanske Evil Geniuses som gikk av med seieren, heder, ære og nesten 10 millioner kroner. Finalen mot Vici Gaming kan du se nederst i artikkelen.

Maktdemonstrasjoner

I gruppespillet var det et av de nyere lagene i turneringen som viste muskler. Superlaget Team Secret gikk ubeseiret, 15 seiere mot 0 tap, gjennom de første dagene, og var selvsagt derfor en tidlig favoritt til å vinne hele mesterskapet.

Etter at de hadde møtt de andre lagene i hovedturneringen mistet dog den tidlige favoritten dette stempelet, og endte opp med en tredjeplass. På andre plass havnet Vici Gaming, mens Big God sluttet det hele på fjerdeplass.

Nest største premiepott i Dota 2

Gjennom det som virker å ha blitt normen for de største Dota 2-turneringene økte premiepotten i takt med salg av kompendium som gir seerne kosmetiske gjenstander, fra rundt 2 millioner kroner til imponerende 23 millioner kroner.

Dette er den nest største premiepotten i en Dota 2-turnering noensinne, og det ser ikke ut til at publikum har blitt lei av konseptet ennå. Valve har også gjort dette med sin storslagne Dota 2-turnering, The Invitational, i noen år nå, med stort hell.

Har du lyst til å sette deg inn i spillet?
Les vår seerguide til Dota 2 »

Se den første finalekampen mellom Evil Geniuses og Vici Gaming.

Siste fra forsiden