Renegades i IEM Katowice Major 2019

Renegades og «jkaem» videre til sluttspillet i IEM Katowice Major

Blir det første australske laget i historien som når legendestatus i den prestisjetunge turneringen.

For første gang i historien er et australsk lag blant de åtte beste i en major. På laget finner vi Joakim «jkaem» Myrbostad.
Patrick Strack/ESL

DISSE SPILLER FOR RENEGADES

Vis mer

Justin «jks» Savage
Aaron «AZR» Ward
Sean «Gratisfaction» Kaiwai
Jay «Liazz» Tregillgas
Joakim «jkaem» Myrbostad

Renegades, med norske Joakim «jkaem» Myrbostad i en av hovedrollene, er videre til sluttspillet i IEM Katowice Major 2019 etter seier mot franske Vitality fredag.

Det sikrer det australske laget legendestatus som en av de åtte beste lagene fra storturneringen, og er med det direkte kvalifisert til gruppespillet til den neste major-turneringen i Berlin.

Imponerte etter tøffe trekninger

Det australske laget har imponert stort under årets første major, og sikret seg raskt en billett til hovedspillet etter at de gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. Renegades fortsatte formen og nedsablet finske ENCE 16-13 i den første kampen i gruppespillet.

Deretter ble veien videre svært tøff for Renegades som ble trukket opp mot Håvard «rain» Nygaard og FaZe i sin andre kamp. Der sjokkerte Myrbostad og kompani alle og tok en overbevisende 16-14-seier.

I den påfølgende kampen stod verdens ubestridt beste lag Astralis på motsatt halvdel i en best-av-tre-kamp. Renegades starte med å sjokkere det danske stjernegalleriet og tok første kart etter overtid. Likevel maktet de ikke å overliste Astralis og tapte til slutt 1-2.

I det neste oppgjøret ble Renegades trukket opp mot franske Vitality og åpnet som vanlig sterkt. På klassiske Dust2 overbeviste Renegades stort og vant 16-5. På det påfølgende kartet Cache slo franskmennene sterkt tilbake, før det hele skulle avgjøres på Inferno

Det startet jevnt, men på stillingen 5-7 til franskmennene skrudde virkelig Renegades opp giret og tok ni strake runder. Vitality maktet aldri å hente seg helt inn igjen og Renegades sikret til slutt seieren og legendestatus med 16-12.

FaZe sliter

Joakim «jkaem» Myrbostad (til høyre) er videre, Håvard «rain» Nygaard (til venstre) og FaZe har kniven på strupen.
Sebastian Ekman/DreamHack

Som tidligere nevnt tapte FaZe og Håvard «rain» Nygaard sin andre kamp mot Renegades. I den påfølgende kampen mot AVANGAR ble det nok et tap og FaZe står nå med ryggen mot veggen.

Det europeiske stjernegalleriet møter compLexity i en best-av-tre lørdag klokken 16:30. For FaZe er det vinn eller forsvinn, og med seier må Nygaard og kompani også vinne en avgjørende kamp for å karre til seg en sluttspillplass.

Les også
Rocket League-finalen blir en ønskereprise fra i vår

Resterende sendeskjema for gruppespillet

Fredag 22. februar (2-1 puljen)
16:35 Natus Vincere vs. AVANGAR (best-av-tre)
20:00 MIBR vs. Ninjas in Pyjamas (best-av-tre)

Lørdag 23. februar (1-2 puljen)
13:00 ENCE vs. G2 (best-av-tre)
16:30 FaZe vs. compLexity (best-av-tre)
20:00 Cloud9 vs. HellRaisers (best-av-tre)

Søndag 24. februar (2-2 puljen)
13:00 Runde 5 - kamp 1 (best-av-tre)
16:30 Runde 5 - kamp 2 (best-av-tre)
20:00 Runde 5 - kamp 3 (best-av-tre)

Siste fra forsiden