Revolution billigere enn Xbox 360

Nintendo har sagt det før, og nå sier de det igjen: Revolution blir den billigste av de tre store konsollene.

I fjor bekreftet Reggie Fils-Aime fra Nintendo of America at Nintendo Revolution sannsynligvis blir den billigste neste-generasjonskonsollen, og grunnen han trakk frem var at Revolution ikke kommer med en haug av ekstrautstyr som gamere egentlig ikke er interessert i. Nå har Nintendo-sjefen Satoru Iwata bekreftet at konsollen blir billigere enn den billigste utgaven av Xbox 360.

Det vil med andre ord si at prisen på Nintendo Revolution garantert blir lavere enn 300 amerikanske dollar, som er litt i overkant av 2000 kroner. Nøyaktig hva prisen blir vet ingen utenom Nintendo selv, men kilder IGN snakket med for kort tid siden utelukket ikke at den amerikanske prisen kunne bli så lav som 99 dollar, og få av dem trodde prisen ble høyere enn 149 dollar (ca 1000 norske kroner).

Nettstedet Ars Technica tviler imidlertid på at prisen blir så lav, med tanke på at den da vil koste omtrent like mye som en GBA Micro (99 dollar) eller DS (125 dollar). De tror en mer sannsynlig pris vil ligge mellom 199 og 250 dollar.

En av grunnene til den lave prisen er sannsynligvis maskinvarespesifikasjonene - sent i fjor kom det nemlig frem at utviklere som jobbet med Revolution-spill anslo at den ville bli omtrent tre ganger kraftigere enn en GameCube, noe som rent teknisk sett er betraktelig svakere enn Xbox 360 og PS3.

Mens vi snakker om Revolution kan vi nevne at det britiske GameCube-magasinet har fortalt at The Legend of Zelda: Twilight Princess vil være spillbart på Revolution, og at den spennende håndkontrolleren til Nintendos neste system vil kunne brukes for å gi spillet ekstra funksjonalitet. Hva slags funksjonalitet det er snakk om vet vi ikke, men spennende er det.

Og til sist; elsker du Nintendo over alt annet, kan du kanskje ha interesse av et nytt produkt fra den japanske giganten. De er nemlig i ferd med å lansere spillkort i rent gull, i samarbeid med Mitsubishi. Prisen på en kortstokk blir 425,250 yen (cirka 24300 norske kroner), så det spørs om det ikke lønner seg å heller kjøpe en vanlig kortstokk på din nærmeste bensinstasjon.

For et lite bilde av kortstokken, kan du ta en titt på den japanske kunngjøringen hos Mitsubishi.

Siste fra forsiden