Revolution blir billigst

Reggie Fils-Aime hos Nintendo hevder at utviklere allerede har sett de myteomspunne Revolution-kontrollerne, og at vi trygt kan anta at Revolution blir den billigste neste-generasjonskonsollen.

I forhold til neste konsollgenerasjon er det vel egentlig få ting det finnes så mange spekulasjoner om som kontrollerne til Nintendo Revolution. I følge det vi har hørt sagt fra Nintendo, er det på mange måter nettopp i forhold til kontrollerne at "revolusjonen" ligger, og de hintene de har kommet med angående kontrollerne sine er absolutt svært spennende.

Nå har Nintendos amerikanske markedssjef og PR-guru Reggie Fils-Aime kommet med noen nye kommentarer angående de myteomspunne kontrollerne. Han har riktignok ikke sagt særlig mye konkret om hva vi kan forvente oss, men har fortalt spillbladet EGM at Nintendo allerede har gitt viktige samarbeidspartnere (spillutviklere og utgivere) mulighet til å se kontrollerne og høre Nintendos planer for dem.

De som har testet kontrollerne skal være svært begeistret, og grunnen skal være at kontrollerne gir dem en haug nye og uante muligheter i forhold til spilldesign, som økt prosessorkraft og mer minne ikke er i stand til å gi. Fils-Aime fortalte også at en av de tingene Nintendo hadde i tankene da de laget kontrollerne var at spill for både NES (Famicom), SNES og Nintendo 64 skal fungere knirkefritt på dem, selv om disse konsollsystemene hadde forskjellige kontrollere.

Reggie Fils-Aime bekreftet også ryktene om at Nintendo Revolution sannsynligvis blir den billigste neste-generasjonskonsollen. Grunnen til at Nintendo er i stand til å tilby konsollen for en antatt lavere pris enn motstanderne er, i følge Fils-Aime at Revolution ikke kommer med en haug av ekstrautstyr som gamere egentlig ikke er interessert i. Flere analytikere tror en PS3 vil koste rundt 400 dollar, mens en Xbox 360 sannsynligvis vil ligge på rundt 300 dollar.

Nintendo-sjefen Saturo Iwata har for øvrig nylig sagt at det ikke er usannsynlig at Nintendo Revolution vil lanseres etter PS3, men at det er svært tvilsomt at det er snakk om lang tid mellom lanseringene til PS3 og Nintendo Revolution. Om dette også gjelder for Europa vet vi ikke.

Siste fra forsiden