Revolution får innebygd sperresystem

Nintendo har i dag kunngjort at de vil inkludere et system for kontroll og håndheving av aldersgrenser i den kommende konsollen deres.

Nintendo Revolution vil komme med et passordkontrollert system hvor voksne kan beslutte hvor fleksible de vil være overfor yngre spillere og aldersmerkingene satt for spill. Systemet tillater selvfølgelig også spillere å spille uten disse begrensningene.

Systemet virker slik at selve spillet inneholder en kode som indikerer aldersmerkingen fra PEGI. Denne koden vil aktivere sperresystemet til å forbli åpnet eller lukket. Dette systemet vil være inkludert i alle spill laget til Revolution. Jim Merrick, som er markedsføringssjef hos Nintendo of Europe, sier følgende:

- Selv om det er mange Nintendo-spill som er passende for alle aldersgrupper og aldersgrensene er klart symbolisert på pakningene, gir dette systemet foreldrene en unik mulighet til å ta kontroll over barnas spilling.

PEGI-systemet deler spill i fem forskjellige aldersmerkninger; 3+, 7+, 12+, 16+ og 18+. Dette er kun anbefalte aldersgrenser, og det blir altså opp til foreldrene å bestemme om de vil følge PEGI sine råd, eller om de vil la yngre barn spille spill laget for eldre barn og voksne.

Siste fra forsiden