Revolution får offisielt navn

Si farvel til Revolution-navnet; fra nå av heter Nintendos neste konsoll ganske enkelt Wii.

Revolution var aldri ment som det endelige navnet til Nintendos nye konsoll, og i går kveld kunngjorde de det offisielle navnet til maskinen sin. Det nye navnet er Wii, som skal uttales som det engelske ordet we. Logoen ble også offentliggjort, og den kan du se i en morsom liten flash-film på Nintendos Wii-nettsted.

Nintendo forteller at mens kodenavnet Revolution uttrykte retningen deres, representerer Wii svaret. Wii vil bryte ned veggen som separerer spillere fra andre folk. Navnet er lett å huske, og assosiasjonen med det engelske ordet "we" skal underbygge at den er for alle, ikke bare "gamere". De to i-ene i Wii skal symbolisere både folk som spiller sammen, og den unike Wii-kontrolleren.

Reaksjonene på det nye navnet har vært blandede, blant både analytikere, pressen og spillere. Noen mener navnet er fengende, mens andre rett og slett synes det høres dumt ut. Et potensielt problem for Nintendo i Storbritannia og Australia er at ordet wii minner om wee, et slanguttrykk som beskriver det å urinere. At wii høres ut som det franske ordet for ja kan nok også være litt uheldig.

Perrin Caplan hos Nintendo of America er imidlertid ikke enig i kritikken. I en kommentar til CNN Money sier hun at han er sikker på at folk vil venne seg til det nye navnet etter hvert, og peker på at det finnes en hel rekke uvanlige navn som har blitt en del av folks vokabular i løpet av de siste årene (slik som Google, iPod, Napster og Yahoo).

Dessuten forteller han at mens de andre konsollprodusentene bruker en utvidelse av sine allerede eksisterende navn (Xbox - Xbox 360, PlayStation 2 - PlayStation 3), vil Nintendo bruke et helt nytt navn - utvilsomt for å representere det at Wii er et konsollsystem ganske ulikt tidligere konsoller.

Siste fra forsiden