Revolution-lansering til sommeren?

Nintendo har fortalt at de planlegger en verdensomspennende Revolution-lansering til neste år, og nettstedet Spong hevder denne vil foregå i juni.

Til nå har de fleste antatt at Nintendo Revolution først ville lanseres i Japan, deretter i USA og til sist i Europa. Dette passer inn med den japanske konsollprodusentens tidligere konsoll-lanseringer, og etter som Nintendo alltid har hatt en lei tendens til å nedprioritere Europa, var det få som trodde Revolution-lanseringen ville bli annerledes.

Det ser den imidlertid ut til å bli - Nintendo-sjefen Satoru Iwata har sagt til det japanske magasinet Nikkei Business at selskapet prøver å få til en verdensomspennende lansering. Det behøver ikke å bety at vi får konsollen helt likt i Europa, men det betyr forhåpentligvis at vi slipper å vente i flere måneder ekstra før vi finner ut om konsollen deres virkelig er en revolusjon.

Men når vil denne lanseringen foregå? I følge Iwata vil den skje en eller annen gang til neste år, men ikke før tidligst 1. april, da den ikke vil komme ut i det inneværende finansåret (som varer til 1. april neste kalenderår). Det vil si at om ting går som de skal, vil konsollen komme ut en eller annen gang mellom 1. april og 31. desember 2006.

Det britiske nettstedet Spong forteller at de har vært i samtaler med flere folk fra Nintendo, som under full anonymitet har fortalt dem at Revolution vil lanseres til sommeren neste år. De hevder lanseringen vil foregå i juni (eventuelt juli for Europa), og at alle Nintendos regionkontorer er i ferd med å forberede seg for denne lanseringen.

Spong er kjent for å publisere mange ryktesaker, og så lenge kildene deres er anonyme bør vi nok ta det de sier med en klype salt. Det skal imidlertid sies at det britiske nettstedet ofte har rett i det de sier, og det var for eksempel de som røpet at San Andreas kom til å ha en (begrenset) flerspillerbit.

Siste fra forsiden