Richard Garriott reiser til rommet

Til neste år reiser mannen bak Ultima-serien og Tabula Rasa til verdensrommet.

Richard Garriott er en av tidenes mest suksessrike spilldesignere, med blant annet Ultima-serien (inkludert Ultima Online) på rullebladet. Som mange andre har han imidlertid også drømt om å bli astronaut, og med tanke på at faren hans, Owen Garriott, er en tidligere NASA-astronaut er det kanskje ikke så rart at han nå planlegger å gjøre virkelighet av drømmene.

En svevende Richard Garriott

Til høsten neste år reiser Richard Garriott til den internasjonale romstasjonen ISS, som går i bane rundt jordkloden. Reisen foregår i samarbeid med Space Adventures. Dette blir det første i en serie kommersielle oppdrag på ISS, og om du skulle være interessert i å ta en tur er det bare å kontakte Space Adventures. Men vær oppmerksom på at det nok blir en svært dyr fornøyelse.

Richards tur betales delvis av bioteknologiselskapet ExtremoZyme, som faren hans er en deleier i. Med tanke på at kostnadene er såpass høye, kan ikke Richard se frem til noen avslappende ferietur. Under sitt opphold på ISS må han delta i en rekke vitenskapelige prosjekter, blant annet i forhold til krystallisering av proteiner.

Vi får bare håpe at turen ikke gir mersmak, slik at Richard Garriott fortsetter sin karriere som spilldesigner også etter hans besøk hos ISS. Du kan lese mer om turen på nettstedet Richard in Space.

For øyeblikket jobber Richard Garriot med MMORPG-spillet Tabula Rasa.

Siste fra forsiden