Telialigaen - Counter-Strike

– Riddle er definitivt et lag man må ta på alvor

Apeks har gått ubeseiret gjennom sesongen så langt, men er klare for at Riddle kan skape problemer for drømmen om en plettfri vei til sluttspillet.

Apeks-trener Pål «Polly» Kammen er imponert så langt, men legger ikke skjul på at Riddle kan være en skummel motstander.
Mohammed Barzinje/Good Game

SLIK SPILLES SYVENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Celestial - Bitfix
Blue Revision - Nordavind
Stabæk Momentum - Demise
Dgamers - Lions
Riddle - Apeks

Alle kampene spilles torsdag kveld klokken 20:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Før hovedkampen mot Riddle torsdag kveld forteller Apeks-trener Pål «Polly» Kammen at han har blitt imponert over flere av de norske lagene denne sesongen, noe han mener kan være et utrolig positivt tegn for norsk Counter-Strike for fremtiden.

– Riddle er definitivt et lag man må ta på alvor, og det er imponerende at de tok et kart mot Nordavind. Vi legger ikke for mye i at Nordavind taper et kart her og der mot andre norske lag, men det er utelukkende positivt for miljøet om de lagene som ligger bak oss tar steg og blir mer konkurransedyktige.

Se kampen mellom Riddle og Apeks torsdag kveld klokken 20:00 på Gamer.no sin Twitch-kanal »

Syvende runde av Telialigaen Counter-Strike braker løs på torsdag med en av sesongens beste kamper så langt når det kommer til nivået på lagene. De regjerende mestrene av Telialigaen, de eneste ubeseirede i sesongen så langt, møter sin største utfordring til nå i det Apeks må vise hva de virkelig er gode for mot et overraskende sterkt Riddle Esports.

LES OGSÅ: Riddle rystet Nordavind

Slik ser tabellen ut før syvende runde av Telialigaen Counter-Strike.
Gamer.no

– Vi tror på at det internasjonale gjennombruddet skal komme

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Etter at Apeks plukket opp sin sjette strake seier, ligger de på en soleklar førsteplass med hele 18 poeng. Om vi kan forvente en plettfri sesong fra Apeks gjenstår fremdeles å se, men treneren Pål «Polly» Kammen legger ikke skjul på at dette er noe laget jager etter.

– Vi går selvsagt for å vinne grunnspillet, selv om jeg ikke tror fordelen av å velge semifinale-motstander betyr så voldsomt mye, ettersom 3. og 4. plassen kommer til å være ganske jevne nivåmessig. Men uansett hadde det å holde seg ubeseiret gjennom hele sesongen vært en veldig bra prestasjon og en kul greie å ta med seg. Telialigaen er viktig for oss som klubb og lag, så vi ønsker å framstå på best mulig måte og gjennomføre sesongen så godt vi kan, forteller Pål «Polly» Kammen

Kammen er ikke i tvil om at å gå fullstendig ubeseiret er en mulighet, men er klar over at Riddle er en sterk motstander som kan skape problemer langs veien.

- Vi har ikke gjort noen spesielle forberedelser inn mot denne kampen som, akkurat som i andre kamper i Telialigaen. Vi mener vi bør være bedre om vi spiller vårt eget spill, så får heller de prøve å finne måter å straffe oss på. Jeg tror vi vinner kampen relativt komfortabelt om vi er påskrudde og ikke gjør unødvendige feil underveis.

Pål «Polly» Kammen er veldig fornøyd med sesongen hittil.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
Nordavind er Rocket League-mestere igjen

Til tross for at Kammen og resten av Apeks er positive til den relativt nye lagoppstillingen sin, og har satt seg mål om å toppe tabellene denne sesongen, er ikke det langsiktige målet deres satt på Telialigaen.

– Vi er veldig fornøyd med lagoppstillingen vi har nå, og utviklingen har vært god. Vi satte oss et mål tidlig i år om å nå topp 30 på HLTV sin rangering i løpet av året, men vi ser så klart at det blir vanskelig nå med kort tid igjen av året og en del endringer i lagoppstilling. På lang sikt er det fortsatt målet vårt, selv om vi må være litt mer tålmodige enn vi hadde håpet. Rent konkret for oss så handler det bare om å få trent mot så god motstand som mulig så ofte som mulig og å delta på så mange turneringer og kvaliker vi kan, så tror vi at gjennombruddet internasjonalt skal komme, avslutter Kammen.

LES OGSÅ: – Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

– På sluttspillet kan alt skje

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Daniel «zykes» Jensen
Mikael «mikki» Gaup

Til tross for at Apeks har gått ubeseiret så langt i sesongen er ikke Christian «dreamcatchR» Paulsen bekymret for kampen, og Riddle er selvsikre etter deres imponerende prestasjoner så langt i sesongen.

– Apeks har gjort rent bord, noe som er som forventet, de har dog hatt et ganske greit program og unngått antatt topp fire frem til nå, så det gjenstår å se hvordan de spiller mot oss, forteller Paulsen.

I femte runde så vi Riddle plukke opp et overbevisende poeng mot Nordavind, og de har selv klart å bevise at nivået de spilte på da ikke var noen engangshendelse. Etter en nokså sterk sesong fra Riddle forteller Paulsen at poenget mot Nordavind ikke kom som noen overraskelse.

– Det hadde heller vært overraskende om Nordavind hadde vunnet 2-0, jeg har jo faktisk aldri tapt mot dem i ligasammenheng. Neida, men vi hadde gliden på vår side, og ting satt, da blir det fort slik. Vi forventer ikke å slå lag av det kaliberet, det vi forventer er at vi skal gi dem kamp og det syntes jeg vi gjorde på en god måte.

LES OGSÅ: – En ting jeg har lært er at man aldri skal undervurdere norske motstandere

Paulsen mener at innsatsen de viste mot Nordavind er noe de kan ta med seg videre, og Riddle beviste at de selv etter en to ukers pause virkelig er med for fullt for å nå sluttspillet, etter de på mandag fikk tre poeng mot Demise.

– Jeg vil ikke si at dobbelrunden påvirker oss. Vi kjører vårt eget løp med øyene på målsettingen om sluttspill. Det er ikke noe spesielt vi ønsker å få innøvd mellom disse rundene og vi tar det bare som det kommer. Tenker det er greit med et litt mer hektisk kampprogram, for det har jo vært lenge mellom slagene når vi nettopp har hatt en lang pause også, fortsetter Paulsen.

Paulsen er ikke i tvil om at Riddle skal klare å komme seg hele veien til sluttspillet.
Mohammed Barzinje/Riddle

Drømmen om sluttspillet er ikke langt unna å bli realisert dersom de fortsetter å spille på det nivået de har vist hittil mener Paulsen.

– I forhold til sluttspillplass viser jo tabellen at vi er i rute. En transportetappe mot Dgamers og matchen mot Celestial i siste serierunde blir avgjørende om vi ikke drar en seier opp av hatten mot Apeks. Så jeg er ganske komfortabel med tanke på sjansene våre til å nå sluttspill.

Riddle har altså som mål å nå sitt tredje strake sluttspill som klubb, og håper på å for første gang komme seg hele veien til finalen.

– På sluttspillet kan alt skje, så vi er definitivt med i kampen om finaleplass om vi kommer oss dit, avslutter Paulsen.

Siste fra forsiden