Telialigaen - League of Legends

Riddle og «Nomi» fryktet ingenting før kamp - gikk på tap mot Domino

– Avgjørelsene de gjør som en enhet, og måten de spiller kartet på er helt nydelig, mener kommentator Julian Nash.

Noman «Nomi» Ahmad og Riddle gikk på sesongens første tap.
Mohammed Barzinje/Riddle

Søndag kveld gikk Riddle på sesongens første tap. Det etter at Domino selv spådde at de kom til å tape 2-0. I ettertid kan man jo stille seg spørsmålet om det var noe psykologisk spill inne i bildet, og undervurdering fra Riddle sin side.

Julian «DogSledder» Nash som kommenterte kampen tror det kan ha vært noe undervurdering inne i bildet, men at Domino spilte skikkelig bra som et lag.

SLIK ENDTE SJETTE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Viking - Fact 1-1
Bifrost - Vanir 2-0
Celestial Gaming - GamerGrotta 2-0
Nordavind - Dreamz 2-0
Domino - Riddle 2-0

Se resten av kampene i terminlisten »

– Det kan hende Riddle undervurderte Domino litt, med tanke på deres heltevalg foran den første kampen. Men etter den kalddusjen så vant Domino også den andre kampen, så det er grenser til hva slags utfall undervurdering kan gjøre. Jeg synes i bunn og grunn serien går til Domino for de spilte skikkelig bra League, sier han til Gamer.no etter kampen.

MAKROSPILL

Vis mer

Makrospill er måten du bruker informasjonen du får om kampen for å presse dine taktikker mot motstanderen, ved å oppnå og utnytte fordelene dine på kartet. En enkel måte å huske det på er: makrospill handler om laget, mens mikrospill handler om det individuelle.

Han beskriver makrospillet til Domino som «ren klasse».

– Domino har helt klart jobbet bra sammen som et lag, som gjør at det er ren klasse over makroen deres. Avgjørelsene de gjør som en enhet, og måten de spiller kartet på er helt nydelig.

LES MER: – Ikke en kamp vi gruer oss til

Se kampen mellom Domino og Riddle i opptak på vår Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut etter sju runder. (Viking og Dreamz har spilt kampen i runde sju allerede).
Telialigaen.no

– Noen ganger må man tape for å skjerpe seg

En som ikke var glad etter kampen var Riddles ADC Noman «Nomi» Ahmad. Før kampen var han bråkjekk om at kampen mot Domino ikke var en kamp de gruet seg til. I etterpåklokskapens navn så kan man si at de burde gruet seg litt.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

– Kampen fra mitt perspektiv var rett og slett oss fem løpe ned mid, som er et uttrykk som ofte blir brukt i League når man skal si man har gjort det veldig dårlig. Det er veldig trist at vi tapte selvfølgelig, fordi vi så ikke på Domino som en trussel, forteller han.

Les også
– Apeks har sett helt hodeløse ut i de siste kampene

Dette betyr at Riddle ikke lenger er ubeseiret. Domino klatrer inn på sluttspillplass, mens Fact nå ligger på utsiden, to poeng bak Domino og Riddle.

– Å være ubeseiret eller ikke har ingenting å si for oss, det er ikke en tittel vi trenger for å vinne Telialigaen. Vårt eneste mål er å komme oss til sluttspillet, og gå hele veien.

Som nevnt av «DogSledder» var det potensielt noe undervurder fra Riddle sin side, og «Nomi» bekrefter at Dominos ADC ble undervurdert av laget.

– Tror vi kanskje undervurderte motstanderens ADC, han gjorde det bedre enn vi forventet, og jeg tror noen ganger så trenger man å tape for å skjerpe seg fremover, avslutter han.

LES MER: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

– Alltid gøy å vinne

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

Charlotte «Charry» Helgesen spilte en god kamp som Domino sin support i kveld. I går spådde hun at de kom til å tape 2-0, men kunne ikke tatt mer feil. At de stanset rekken til Riddle hadde ikke noe å si.

– Er jo alltid like gøy å vinne 2-0, hadde ikke noe å si hvem vi var i mot. Det var nok litt psykologisk spill, jeg spilte på at vi har vært underdogs i hele år, sier hun.

Domino fikk mye skryt av Julian «DogSledder» Nash i etterkant av kampen, spesielt for makrospillet. Skal vi tro «Charry» har Domino mer å gå på.

– Treneren vår har mast hull i hodet på oss når det kommer til enkelt makrospill. Makroen i dag var helt grei, ikke noe spesielt. Utrolig artig at vi var det bedre laget i dag, i hvert fall, avslutter hun.

Siste fra forsiden