Riddle storspiller på den europeiske League of Legends-scenen

Den norske klubben spilte seg til andreplass i Northern League of Legends Championship. Nå spiller de mot resten av Europa i European Masters.

Riddle heies fram, her under Oslo E-sportfestival 2019
Mohammed Barzinje/Riddle

I forrige uke kunne League of Legends-laget til Riddle meddele til Gamer.no at de var klare til å ta seg hele veien til finalen i prestisjetunge Northern League of Legends Championship. Den danske spillerstallen overbeviste publikum mot både Tricked Esport og BT Excel før de måtte se seg slått av Fnatic Rising i NLC-finalen.

Topp 2-plasseringen var nok til å sende Riddle videre inn i det innledende gruppespillet til European Masters, hvor de møter de beste regionale lagene i Europa og kjemper om prestisje, over 400 000 kroner til vinnerlaget samt en stor mulighet for å bli plukket opp av lag i den europeiske toppligaen LEC for spillerne.

LES OGSÅ: Nordavind har samlet et nytt lag for å gjenerobre norsk Rocket League

Riddle er best i Norden

DISSE SPILTE FOR RIDDLE I NLC

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zabari (Top)
Magnus «Maxi» Kristensen (Jungle)
Chres «Sencrux» Laursen (Mid)
Victor «Reje» Etlar Eriksen (ADC)
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo (Support)
Louis «Sméagol» Green (Trener)

Riddles vei mot NLC-finalen startet med en overbevisende 2-1-seier mot Tricked. I to av tre kamper satt Riddle for alvor i førersetet og det hersket aldri tvil om hvem som fortjente en plass i NLCs semifinale (consolidation final, journ. anm.)

Neste hinder på veien for Riddle var Jørgen «Hatrixx» Elgåen og resten av BT Excel, som hadde gått på et tap mot Fnatic Rising i hovedbrakettens semifinale.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Fra start så det ut til at Riddle-spillerne var klare for å motbevise NLC-kommentatorenes spådommer, og gikk rett i ledelsen mot britiske BT Excel. Oppgjøret endte med nok en 2-1-seier for Riddle og dermed var de sikret en plass i finalen og i det innledende gruppespillet til European Masters.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er åpen

Kun timer etter oppgjøret mot BT Excel var Riddle igjen klare på Summoner's Rift - denne gang for å spille mot selveste Fnatic Rising. Det endte dessverre med tap for Riddle-spillerne, men som en god trøstepremie kan de nå krone seg selv som det beste League of Legends-laget i Norden.

Du kan se alle oppgjørene i reprise på NLCs offisielle YouTube-kanal »

Les også
Slik vinner du i Fantasy

Ingen hvile for Nordens konger

Med både prestisjefull tittel og respektabelt NLC-resultat i boks, skulle en tro at det var på tide med en velfortjent pause for Riddle. Den gang ei, ettersom det innledende gruppespillet i European Masters startet dagen etter NLC-finalen. Gruppespillets åpningsdag bestod av tre tette kamper for den norske organisasjonen.

LES OGSÅ: Apeks signerer «Dennis»

Riddle, godt oppvarmet etter et intensivt NLC, åpnet jevnt mot tsjekkiske eSuba i deres første kamp for kvelden. Det virket som om Riddle slet med å stikke fra i kampen, til tross for flere forsøk. Etter drøye 25 minutter klarte den danske spillerstallen derimot å skaffe seg forspranget de behøvde for å kunne sikre seieren knappe kvarteret senere.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Med en spillerstall som allerede var varme i trøya, virket Riddle ved godt mot i det de skulle møte tyske Team GamerLegion. I åpningsminuttene havnet guttene i sort og grønt bakpå, spesielt i Bot Lane. Heldigvis klarte resten av spillerne å kjempe laget inn i kampen igjen, og det tok ikke lang tid før Riddle var klar til å revansjere en noe treg start.

Dagens tredje og avsluttende kamp mot portugisiske Electronik Generation startet med et noe uventet taktisk valg av portugiserne, idet de prøvde å snike seg usett inn i Riddles halvdel av kartet. Totalt kaos i kampens åpningsscener, og etter knappe to minutter hadde Riddles Top Lane-spiller Rafael «Doxy» Adl Zabari drept to av Electronik Generation-spillerne. Tross en kaotisk åpning, var resten av kampen preget av et selvsikkert Riddle i tet, som komfortabelt kunne sikre seg kveldens tredje seier.

Riddle spiller sine resterende tre kamper mot de samme lagene i det innledende gruppespillet tirsdag 18. august. Første kamp for Riddle starter klokken 19:00 og kan sees her.

Siste fra forsiden