Riddle Esport

Riddle vinner Northern League of Legends Championship

Den norske organisasjonen vender nå blikket mot EMEA Masters.

Daglig leder i Riddle Mohammed Barzinje tror Riddle kan fortsette å vinne.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Den norske organisasjonen kunne på tirsdag juble for en suveren finaleseier mot Verdant i finalen av NLC. Med seieren i NLC kan Riddle juble for 51 000 kroner, samt en plass i EMEA Masters Spring 2023 hvor de sammen med 27 andre lag skal konkurrere om en total premiepott på nærmere 1 700 000 kroner.

Les også: Heroic sikrer finansiering for videre drift.

Riddle var suverene gjennom hele gruppespillet hvor de kun tapte to kamper, og tok førsteplassen i gruppen foran NORD e-sports, som de også fikk gleden av å slå i upper bracket-finalen av NLC. I finalen levnet de Verdant ingen sjanse, og kunne etter tre strake kart juble for seier i NLC Spring.

Gjort store investeringer

Fullt forståelig var Mohammed Barzinje både glad og lettet for seierein til Riddle i NLC.
Riddle

Det er ingen tvil om at seieren i NLC har betydd mye for gjengen i Riddle. Grunnlegger og daglig leder Mohammed Barzinje var lettet og glad etter seieren over Verdant.

– Det føltes utrolig godt etter en så fantastisk sesong. Vi har jobbet knallhardt for tittelen her.

Les også: Telialiga-sluttspillet arrangeres i Stavanger.

Til tross for et lite favorittstempel før sesongen gjorde laget store investeringer på både spiller og trenersiden.

– Vi ble sett på som et topp tre-lag i starten av sesongen. Fra første signering bestemte vi oss for å gå for tittelen, samt komme oss inn til EMEA Masters. Vi har blant annet gjort en større investering ved å importere to koreanske spillere og en koreansk assistenttrener. Det er utrolig deilig at det ga resultatene vi hadde håpet på.

Andreas «Banderas» Barril kan legge til en ny tittel i merittlisten sin.
Riddle

– Vi går for tittelen

Med seieren i NLC er laget også sikret deltakelse i gigantturneringen EMEA Masters, der de får muligheten til å kjempe om helt andre pengesummer mot mye bedre motstand.

– Laget jobber knallhardt, målet til laget var EMEA Masters playoffs og tittelen der, så det er ekstra stas at ting går etter planen. Spillerne er supersultne på å vinne og det merkes utifra hvor mye tid og energi de legger inn i dette.

Les også: Toppoppgjør i Telialigaen: – Så lenge vi ikke driter oss ut, er vi rimelig selvsikre.

Til tross for høyere nivå i EMEA legger Barzinje all tvil til side. Riddle skal gå for tittelen.

– Vi går for tittelen, så det spiller ikke så stor rolle hvem vi møter. Det blir absolutt ikke lett siden vi møter de beste lagene fra ulike ligaer med egne unike spillestiler men med så solid støtteapparat og sultne spillere, vil jeg si at vi har store sjanser.

EMEA Master går av stabelen mellom 4. og 29 april. Riddles gruppe er enda ikke trukket.

Siste fra forsiden