Ringenes Herre-spill lagt på is

EA har bekreftet at Ringenes Herre-rollespillet The White Council har blitt lagt på is.

I begynnelsen av året gikk det rykter om at det ambisiøse rollespillet Lord of the Rings: The White Council var i trøbbel. Disse stammet fra nettstedet 1UP, som gjennom en kilde hos EA fikk høre at spillet hadde blitt kansellert. Electronic Arts valgte da å ikke kommentere saken.

Nå har den amerikanske giganten gitt ut en finansmelding, og i forbindelse med denne har EA-topp Warren Jenson bekreftet overfor analytikere at arbeidet på spillet har blitt avsluttet. Han vil imidlertid ikke si at spillet er kansellert, så det er fortsatt en teoretisk mulighet for at EA vil gjenoppta utviklingen ved en senere anledning.

Jenson bekreftet også at spillet ikke ville bli utgitt i løpet av utgiverens neste finansår (som avsluttes 31. mars neste kalenderår). Opprinnelig var planen at spillet skulle komme på markedet i løpet av siste del av 2007.

Lord of the Rings: The White Council var inspirert av Peter Jacksons berømte filmtrilogi, men handlingen foregikk 80 år tidligere. Electronic Arts lovet stor frihet til å utforske en enorm og åpen verden basert på Tolkiens Midgard. Et spennende element med The White Council var den kunstige intelligensen til Midgards innbyggere, som skulle være basert på The Sims 2.

Siste fra forsiden