Riot lar League of Legends-proffer strømme andre spill likevel

Gjør helomvending etter sterke reaksjoner fra spillmiljøet.

League of Legends-spillerne får strømme andre spill.
Riot Games

Etter å ha bygd opp en stor satsing og et stabilt esportmiljø for League of Legends de siste par årene overrasket utvikler Riot Games sist uke i en kontrakt myntet på profesjonelle lag. I kontrakten fikk spillerne beskjed om at de ikke fikk strømme en rekke spill mens de spilte i Riots LCS-liga. Listen inneholdt både spill i direkte konkurranse med League of Legends, og spill som tilsynelatende ikke har noen direkte kobling til det populære nettspillet.

Får lov til å strømme likevel

Utdrag av de nevnte delene av kontrakten. (Faksimile: onGamers).

Nå har Riot trukket tilbake kravene og lar spillerne strømme hva de vil. Dette forteller selskapets esportsansvarlige, Whalen Rozelle i en diskusjonstråd på Reddit. De mer forståelige kravene om å ikke la seg sponse av andre spillselskap er fremdeles en del av kontrakten.

– Etter å ha lest alle kommentarene deres og hatt en god del intern debatt de siste 24 timene, kommer vi til å endre kravene for LCS-lag til noe som er mer i tråd med våre intensjoner, skriver han på Reddit.

Han forklarer også at intensjonen med kravene var å hindre andre spillstudio fra å bruke LCS-proffene som talerør for deres konkurrerende spill, noe han hevder har vært en reell problemstilling i løpet av den siste tiden. Riot innser nå at midlene for å hindre dette ble for sterke.

– Måten vi valgte å behandle dette på var åpenbart for streng. Vi traff målet om å hindre andre selskap fra å reklamere via LCS-spillere, men trengte oss samtidig inn på proffspillernes mulighet til å ha det gøy og underholde seere i lange køtider, forklarer Rozelle.

Lønner spillerne

LCS' fjerde sesong begynner neste år.

Grunnen til at Riot har de profesjonelle League of Legends-lagene under en kontrakt er at de lønner alle som spiller i sin selvproduserte LCS-liga – en årlig konkurranse der de beste lagene i hver region spiller mot hverandre i ukentlige kamper.

For å være med må lagene signere en del retningslinjer om hva spillerne kan og ikke kan gjøre. Målet, hevder Riot, er å sørge for at lagene opptrer profesjonelt, og er gode representanter for sporten.

Det er fremdeles noen måneder igjen før neste sesong av LCS begynner. Akkurat nå har Riot liga en pause, etter at det avsluttende verdensmesterskapet ble spilt i oktober.

Synes du esportsopplegget høres interessant ut, men er litt grønn?
Ta en titt på vår seerguide til League of Legends for å få en innføring i sporten »

Siste fra forsiden