Ritual forteller om SiN 2

Ritual Entertainment har nylig kommet med noen nye avsløringer angående den episodebaserte etterfølgeren til SiN.

I et intervju med nettstedet Ritualistic har Ritual fortalt at den første episoden av SiN 2 (Emergence) vil bli lansert i flere varianter, slik som Half-Life 2 ble lansert. Den billigste av disse skal visstnok koste langt under 19.99 dollar (128 kroner med dagens kurs), noe som burde sikre at de aller fleste kommer til å ha råd til å kjøpe den.

Episodene skal, som kjent, lanseres ved hjelp av Valve sitt Steam-system, men i følge intervjuet er Ritual også interessert i å lansere spillet i butikk. Et slikt produkt vil i så fall bestå av flere episoder, og prisen vil være omtrent som med andre spill solgt i butikk.

Det fortelles også at hver av de ulike episodene vil komme med en avsluttende historie, slik at det ikke blir nødvendig å kjøpe alle episodene for å ha peiling på hva som skjer. Hovedhistorien vil imidlertid utvikle seg videre i hver episode (sannsynligvis omtrent slik vi kjenner fra TV-serier som Stargate SG1).

Det å arbeide uten en utgiver har utvilsomt mange ulemper (spesielt i forhold til det økonomiske), men det har også noen klare fordeler. En av disse er, i følge Ritual, at de får mye større frihet til å gjøre hva de vil. Dessuten slipper de å vente lenge på at utgiveren skal ta spillmessige beslutninger, noe som betyr at utviklingsbudsjettet kan holdes nede.

Dessuten er potensialet for inntjening mye større, da en større del av inntektene går til Ritual enn de ville gjort om de hadde blitt nødt til å dele med både utgiveren og butikkinnehavere. Hvor mye Valve tjener på å gi Ritual tilgang til Steam-systemet er uvisst. For å lese hele intervjuet kan du besøke nettstedet Ritualistic.

Siste fra forsiden