Gfinity Elite Series - Rocket League

Rivaler i Telenorligaen – nå står de side om side mot europaeliten

Nordavind plukket opp to Team Bjønnsk-spillere for den prestisjefylte Gfinity-turneringen.

«etreX» til venstre, «Sniper» til høyre.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

I begynnelsen av februar ble Nordavind avslørt som det nyeste laget i den prestisjefylte turneringen Gfinity Elite Series. Som del av pakka måtte den norske organisasjonen signere nye spillere til hvert av lagene sine, i FIFA, Street Fighter V og Rocket League, og spesielt i sistnevnte tok signeringsprosessen en interessant vri.

Nordavind plukket nemlig opp Martin «Sniper» Wiulsrød og Casper «Al Dente» Vissing. De to spiller til daglig i Team Bjønnsk, og er Nordavinds argeste rivaler i Telenorligaen.

Gamle kjenninger

«Al Dente» (i midten) spilte for Nordavind, tidligere BX3, i Telenorligaen i begynnelsen av 2017.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I tur og orden fikk samtlige konkurrerende Gfinity-lag plukke spillere fra en gruppe med nykommere og tidligere deltakere. Det var imidlertid ingen tilfeldighet at Nordavind endte opp med de to Team Bjønnsk-spillerne:

– Vi fikk spillerne vi håpet på, og både «Al Dente» og «Sniper» var høyt oppe på lista vår. Vi kjenner dem godt og vet hva vi får, fortalte kaptein Øystein «etreX» Antonsen Larsen til Gamer.no.

Spillerne kjenner hverandre også som mer enn bare rivaler. «Al Dente» spilte for Nordavind – dengang BX3 – i første sesong av Telenorligaen, mens «Sniper» og Tormod «Reganam» Lien var makkere frem til andre runde av nåværende sesong. «etreX» hyller dem også som individuelt gode spillere, noe han sier er en fordel dersom det skulle bli nødvendig å hente dem inn for en kamp eller to.

Regner ikke med å få spilletid

Selv om gutta nå stiller for samme lag i Gfinity, forblir alt i hovedsak som før. På spørsmål fra Gamer.no forteller «Sniper» at han ikke regner med å få mye tid på banen:

– Alle Gfinity-lagene må plukke opp to spillere, uansett om de vil eller ikke trenger noen i det hele tatt. Telenorliga, RLRS og alle våre andre lag forblir de samme, selv om vi er med på Gfinity-laget til Nordavind. Hvis de faktisk trenger en innbytter inn så er det vel ikke så altfor dumt å plukke «Al Dente» og jeg, med tanke på at Nordavind-spillerene kjenner oss fra før.

Nordavind vil i utgangspunktet fortsette å spille med sin faste treer – «etreX», «Reganam» og Jørgen «Jwols» Olsen – og «etreX» bekrefter at reservene kun blir hentet inn dersom noe uventet skulle skje.

Hva selve turneringen angår er gutta realistiske i sine forventninger:

– Jeg tror alle ekspertene i Rocket League vil tippe oss på sisteplass i gruppa. Våre egne forventninger er at vi skal spille vårt beste, gi alt og forhåpentlig overraske, svarte «etreX».

Gfinity sparkes i gang 10. mars, og Nordavind møter Vitality i første runde. Tidligere Telenorliga-mester Marius «Kileak» Johansen deltar også i turneringen, i en reserverolle for Hashtag United.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Siste fra forsiden