Dreamhack

Robert Ohlén har fått sparken som Dreamhack-sjef

Spillfestivalen avviser spekulasjoner om maktkamp i ledelsen.

Robert Ohlén har vært en del av DreamHack siden 1997.
Helena Kristiansson/Dreamhack

Etter det som blir beskrevet som en «intern maktkamp», har Robert Ohlén fått sparken som sjef for den internasjonale data- og e-sportfestivalen Dreamhack. Dette kom først frem i en serie meldinger på Ohléns egen Twitter-konto mandag denne uken, og senere i et intervju med nettstedet The Daily Dot på tirsdag.

Fredrik Nyström, presseansvarlig for Dreamhack, forteller at firmaets drift vil fortsette som vanlig, og Ohléns erstatning vil være Markus Lindmark. Lindmark har jobbet som arrangementssjef for Dreamhack siden 2007, men ellers har han ikke vært mye i det offentlige øye.

Langvarige problemer

I intervjuet med The Daily Dot forteller Ohlén hva han mener har skjedd i denne uoverenkomsten.

Etter en krangel mellom Ohlén og hans daværende partner i firmaet i 2009, overførte Ohlén alle aksjene sine til faren. Ohlén hadde eid 50% av aksjene i firmaet, og dette betydde at faren nå hadde flertallet av stemmene i styremøter og lignende. To år senere, da han ba om å få aksjene tilbake, hevder han at faren rett og slett nektet. Det var etter denne hendelsen at problemene i firmaet begynte. Ohlén hevder han ble fryst ut av intern kommunikasjon, og informasjon som var relevant for ham for kunne gjøre jobben sin ble holdt unna.

Ohlén sier også at han hadde planlagt å trekke seg tilbake, og heller innta en mindre offentlig rolle som styreleder i firmaet. Dette var en plan de var enige om innad i bedriften, frem til en samtale med nåværende styreleder avkreftet dette. På dette tidspuntet innså Ohlén at han var på vei ut av bedriften.

Alt dette kulminerte i at jobbmailen hans ble slettet uten advarsel for «å forhindre at han gjorde noe dumt», og han fikk senere et oppsigelsesbrev.

Gamer.no har tatt kontakt med DreamHack for deres side av saken. De henviste til et presseskriv de publiserte mandag og ville ikke kommentere saken videre.
Her avviser de spekulasjonene rundt noen intern maktkamp, og forklarer at grunnen til at Ohlén mistet jobben er at han ikke lengre hadde tilliten til de andre innad i firmaet. Videre sier de at dette har vært en langvarig prosess, hvor Ohlén har tatt del i samtalene rundt avsettingen.

De presiserer også at ingen andre vil miste jobben, og lite vil forandre seg når det kommer til hvilke spill de fokuserer på og hvordan arrangementene produseres.

Suksesshistorie

Ohlén har vært en del av DreamHack siden arrangementet hadde sin begynnelse i Sverige i 1997. Den gangen var oppmøtet på spede 750 personer. Riktignok var dette nok til å sette svensk rekord i oppmøte, og festivalen har fortsatt denne rekordsettende trenden gjennom årene. I 2004 satte de den første offisielle verdensrekorden i største datafest, en rekord de har brutt flere ganger siden.

Les også
Oslo Lions går en usikker tid i møte etter utskiftinger i sommer

Ohlén har vært med på å vokse datafesten til en internasjonal gigant innenfor spillindustrien, og har tatt del i å gjøre dette til verdens største datafestival.

Det har vært tydelig at Robert Ohlén er en frittalende mann over lengre tid, noe twitteraktiviteten hans den siste tiden kan vise til. Han er kjent som en uformell karakter, og denne personligheten har kanskje hjulpet DreamHack holde seg som den folkelige festivalen den er kjent som.

Siste fra forsiden