Rocket League / Telenorligaen

Rocket League blir «folkets spill» i Telenorligaen

Kvalifiseringer til de øverste divisjonene i januar.

Psyonix

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 450 000 kroner i rene pengepremier i 2017.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Folket har talt: Rocket League blir det nye spillet i Telenorligaen. Det ble klart etter en konkurranse på Gamer.no. Spillet med flest lag i databasen innen mandag 19. desember ville tas inn i varmen som «folkets spill» i det norske seriespillet.

Overlegent

Det ble tidlig klart at det populære fotballbilspillet ville ta seieren. Rocket League hadde et solid forsprang på grunn av jevnlige turneringer arrangert av miljøet, men også i denne konkurransen hadde spillet flest nyregistrerte lag. I løpet av konkurranseperioden på én uke ble det registrert like mange nye Rocket League-lag som det er Dota 2-lag i databasen totalt – selv etter at Gamer.no ryddet opp i registreringer fra deltakere som forsøkte å manipulere resultatet.

Også på Facebook-siden til Telenorligaen var det tydelig hvilket spill folk ønsket seg. 65% svarte at de håpet bilspillet stakk av med seieren. 26% stemte på Dota 2, mens 9% ønske seg Heroes of the Storm.

Kravet som ble stilt i konkurransen var at spillet er lagbasert, at det ikke er for gammelt, og at det ikke er en del av en spillserie som får ny utgivelse en gang i året. Da stod man i praksis igjen med tre nominerte titler: Dota 2, Heroes of the Storm og Rocket League.

Det var også et krav at Rocket League-lag hadde to registrerte medlemmer, mens Dota- og Heroes of the Storm-lag måtte ha tre medlemmer.

LES OGSÅ: Alt du bør vite om Telenorligaen

Fire kvalifiseringsrunder i januar

Vårsesongen av Telenorligaen består dermed av Counter-Strike: GO, League of Legends, Overwatch, Hearthstone og Rocket League. Siden PlayStation 4- og PC-eiere av Rocket League kan spille mot og med hverandre, blir dette det første konsollspillet i Telenorligaen.

Det legges opp til fire runder med kvalifiseringer lørdag 14. januar og søndag 15. januar:

Lørdag 14. januar klokken 12:00
Kvalifisering til 1. divisjon (de fire beste kvalifiseres)

Lørdag 14. januar klokken 18:00
Kvalifisering til 1. divisjon (de fire beste kvalifiseres)

Søndag 15. januar klokken 12:00
Kvalifisering til 2. divisjon (de åtte beste kvalifiseres)

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Søndag 15. januar klokken 18:00
Kvalifisering til 3. divisjon (de 32 beste kvalifiseres)

LES OGSÅ: Dette er kampdatoene for Telenorligaen våren 2017

Siste fra forsiden