Feature

Telialigaen - Rocket League

Rocket League-våren i Telialigaen byr på nok en Nordavind-jakt

Vi tar en kikk på lagene som kjemper om trofeet, og prøver samtidig å spå utfallet av tabellen.

Psyonix

Rocket League-våren i Telialigaen begynner for fullt denne uken, og på mange måter er det en sesong som vender tilbake til normalen. Etter at Nordavind ga fra seg ligatittelen for et år siden klatret Oslo-klubben seg nemlig tilbake på topp i høst, og dermed er det igjen bokstavene «NVD» de øvrige lagene tar sikte på.

148 lag har meldt seg på til vårsesongen. Av disse er det ti som skal kjempe i Telialigaens øverste nivå – 1. divisjon. Som alltid er det kun fire sluttspillbilletter som skal deles ut ved endt sesong, og ett trofé til den endelige vinneren.

Før startskuddet har vi hørt med de forskjellige lagene, for å finne ut hva de tror om den kommende sesongen. Flere kjente navn er tilbake fra høstsesongen, men her er også både helt nye fjes og vidt forskjellige lagoppstillinger.

Vi har også fått med oss kommentatorparet Dag Hallvard «Bidniss» Hustad og Andreas «Andii» Sørlie, som sammen med undertegnede skal prøve å spå utfallet av tabellen.

Rocket League i Telialigaen ser du hver torsdag på Twitch-kanalene RLNorway og RLNorwayEN.

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Maskineriet - Får det nok tøft

«Engelsen».
Privat

Jonas Grønås «Engelsen» Engelsen
Knut Halvor «Knutha» Slåtta Dukane
Vetle «vaC» Abrahamsrud

Klubben som kom på andreplass i høst er ikke det den engang var. Samtlige spillere fra andreplasslaget har forsvunnet ut, og den helt nye troppen kom bare på plass noen timer før fristen for å stille lag gikk ut. Nybakt kaptein Jonas Grønås «Engelsen» Engelsen vet at jobben blir tøff. Han har imidlertid ingen planer om å gi seg før slaget har stått, og målet er å ikke havne sist.

– Jeg tror ingen av oss hadde tenkt vi skulle spille i 1. divisjon denne sesongen, men jeg har trua på at vi kan spille ganske greit. Vi er ikke de beste spillerne i Norge, men heller ikke de verste. Alle tror vi kommer på 10. plass, så det hadde vært litt gøy hvis vi hadde klart å komme på 8. plass eller høyere, for å vise dem at vi faktisk kan klare dette greit, sier Engelsen til Gamer.no.

Hvorvidt Maskineriet fikser den biffen er imidlertid en helt annen sak. Overgangen fra lavere divisjoner til toppen av Telialigaen er vanskelig for alle, og desto verre blir det når spillerne ikke engang kjenner hverandre så godt.

– Alle spillerne er så å si uprøvde i 1. divisjon, og laget ble satt sammen på tampen av påmeldingsfristen. Man skal dog ikke kimse av laget. Av alle de «garanterte» tiendeplasslagene så er kanskje dette det beste, mener «Bidniss».

Foxed Gaming - Fra opprykk til nedrykk?

Les også
Anmeldelse: Rocket League
«Killux».
Privat

Erik «Killux» Bjørke
Viktor «Gustcloak» Mæhle
Zabi «ChronoRL» Qayumi

Foxed rykket opp fra 2. divisjon etter en ubeseiret sesong i høst. Her har det riktignok også blitt store endringer siden lagets forrige opptreden i Telialigaen, med to nye lagkamerater for kaptein «Gustcloak». Blant nykomlingene er Erik «Killux» Bjørke, som forteller til Gamer.no at gutta først og fremst jobber for å holde plassen sin.

– Vi forventer å beholde plassen i 1. divisjon, men vi håper vi klarer bedre enn det. Vi håper å være blant lagene som kjemper om 4. plassen, melder Bjørke og påpeker samtidig at nivået denne sesongen er veldig høyt.

Skal Foxed ha sjansen må de opp og frem tidlig i sesongen, ettersom de siste fem rundene går mot antatt sterkere motstand. «Bidniss» trekker også frem de mange endringene siden høstsesongen, og hvorvidt spillerbyttene vil gi laget et tidlig løft gjenstår å se.

– Foxed rykket opp som vinner av 2. divisjon, og byttet ut to av spillerne før vårsesongen begynte. De håper å beholde plassen i 1. divisjon og [heller] jobbe mot noe større over tid.

Celestial Gaming - Tilbake i 1. divisjon

«Tempo».
Privat

Teodor «Tempo» Myklebust
Kristoffer «Haven» Håven
Hampus «Spiralz» Lövquist

Etter en sesong borte fra norsk topp-Rocket League er Celestial tilbake i 1. divisjon. Mye har endret seg siden sist, og det er en helt ny tropp som stiller til start på torsdag.

På det nye laget finner vi blant annet Teodor «Tempo» Myklebust, som gjør comeback i Telialigaen. «Tempo» innrømmer at han er litt rusten, men sammen med «Haven» og «Spiralz» er planen i hvert fall å unngå nedrykk.

– Vi har egentlig ikke høye forventninger ettersom jeg har vært ute av turneringsspill i et halvt år. Så vi sikter på å holde plassen vår, men vi prøver selvfølgelig vårt beste og skal prøve å snike oss inn til en sluttspillplass om ting klaffer, melder Myklebust.

Celestials første store test kommer allerede torsdag, i møte med topplaget AW3. Akkurat den testen ligger nok an til å bli hakket for vanskelig, men «Bidniss» vil ikke utelukke at trioen kan hevde seg.

– Kanskje det største spørsmålstegnet i ligaen. Tre veldig dyktige spillere individuelt, på et helt nytt lag. De er min «dark horse» denne sesongen, og det kan virkelig gå begge veier, mener kommentatoren.

Midt på treet (6. - 7. plass)

Fact Revolution - Store endringer kan hindre jakten på sluttspill

«BanjoCarry».
Jørgen Moe/Fact Revolution

Terje «BanjoCarry» Bekkvang
Mikael «Supr» Vanvik Aunet
Måns «Sh1n» Pettersson

Etter å ha kommet svært nærme sluttspill tidligere sesonger tok Fact Revolution noen steg bakover i høst. Med to nye fjes i troppen blir det flere usikkerhetsmomenter enn vanlig, men kaptein Terje «BanjoCarry» Bekkvang har som alltid trua på at en sluttspillplass er innen rekkevidde.

– Vi får vel føle oss litt frem. Har lagt ned noen timer med treningskamper. Jeg tør ikke helt påstå hvor vi skal ende, selv om vi igjen får prøve på en topp fire-plassering. Vi får kalle oss «underdogs» kanskje, forteller Brekkvang til Gamer.no.

Fact får en rolig start på sesongen mot Maskineriet, før det baller på seg med kamper mot både AW3 og Nordavind før utgangen av februar. Veien opp blant de fire beste blir tung, men «Bidniss» mener laget ligger bedre an nå enn hva det gjorde i høst.

– Spennende innhentinger fra Fact denne sesongen. Høsten ble preget av mye tap, men de beholdt plassen og gjorde to utskiftinger. «BanjoCarry» kan dra god nytte av sine nye lagkamerater, og har et sterkere utgangspunkt denne sesongen.

Domino - Ikke det samme laget som overrasket i høst

«Major».
Domino e-sport

Mads «Major» Berg
René «Taze» van Achterberg
Sander «Sberg» Stoltenberg

Domino overrasket alle med å ta seg til sluttspill i høst, der det endte med en sterk 3./4.-plass. Som med Maskineriet har starttreeren fra sist sesong imidlertid forsvunnet helt, men laget som kommer inn har godt med erfaring på sin side.

Mads «Major» Berg har tatt med seg «Taze» fra Gutta Boyz, og hentet inn rutinerte «Sberg» som tredjemann. Forventningen er å kunne snike seg inn på en sluttspillplass, men «Major» vet det er mange sterke lag som står i veien.

– Vi er jo nødt til å slå de fleste lagene om vi skal klare [å ta oss til sluttspill]. De lagene vi kjemper om 3./4.-plassen for er nok Major og Playwell, eventuelt Razzle om de gutta våkner og spiller spillet igjen.

Av de tre nevnte lagene er det Major som venter først, i sesongens andre runde. Ifølge «Bidniss» er Domino-gutta ivrige etter å forbedre seg, og 4. februar får vi se hvor langt det arbeidet har tatt dem.

– To av tre fra Gutta Boyz slår seg sammen med «Sberg» fra Major Militia og blir til Dominos nye lineup denne sesongen. De spiller mye sammen og ser ut til å jobbe for å forbedre seg.

Kampen om fjerdeplassen (4. - 5. plass)

Razzle Dazzlers - Slår vinnerinstinktet inn?

«Reganam».
Sindre Stien/Good Game

Tormod «Reganam» Lien
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

Rocket Leagues evigunge veteranlag i Telialigaen så plutselig ut til å slite litt i høst, og etter å ha tatt seg til hvert eneste sluttspill måtte Tormod «Reganam» Lien se finalekampene fra tribunen. Gjengen er tilbake i vår, og selv om planen er å bare ha det gøy tror «Reganam» at det fort kan bli mer alvor enn som så.

– [Å spille for gøy] var det som var innstillingen sist sesong, så det blir nok det nå også. Men selv om en sier at vi spiller kun for gøy så kommer vinnerinstinktet snikende når kampen starter. Jeg sier aldri nei takk til flere medaljer, melder mannen med fem gull og totalt syv pallplasser i Telialigaen.

Nøyaktig hvor sultne Razzle-gutta er på mer suksess får vi nok en pekepinn på i løpet av de første par rundene. Etter en åpningskamp mot Major venter nemlig Nordavind og Playwell rett etter hverandre, men «Bidniss» tror «Reganam» og kompani er klare for en utfordring.

– Dette er et lag fullspekket med erfaring og rutine, da samtlige har vært med i Telialigaen siden begynnelsen. De har flere triks i ermet og er vel ute etter revansj, spår han.

Major - Ingen «Militia», ikke noe problem

«Thompie».
Privat

Thomas «Thompie» Engervik
Rasmus «Friis» Friis
Thomas «Lucky» Eknes

Etter å ha berget plassen i 1. divisjon gjennom en kvalifiseringskamp, ble det store endringer for Major Militia. Ikke bare droppet klubben «Militia» fra navnet, men to spillere forsvant også. På leting etter nye lagkamerater fikk Thomas «Thompie» Engervik med seg to sterke spillere fra Mjøndalen, og målet for sesongen er klart.

– Var så heldig at jeg fikk med meg «Friis» og «Lucky», to utrolig gode spillere – spesielt «Friis» som tar med seg mye erfaring. Dette er året hvor Major skal til sluttspill. Ikke noe mer å si om den saken, konstaterer Engervik.

I likhet med Foxed er nok Major avhengig av å sanke poeng i første halvdel av sesongen, da innspurten mot sluttspillet ser ut til å bli hard. Forsterkningene laget har plukket opp bør imidlertid hjelpe trioen med å få samspillet på plass, og ingen bør bli overrasket dersom Major tar seg til sluttspill.

– Major har vunnet mest på overgangsmarkedet med å sikre seg to sluttspilldeltakere. «Friis» kan skilte med RLRS-deltakelse og vant Telialigaen for et år siden. Major forventes å kjempe om 4. plassen sammen med Razzle, kommenterer «Bidniss».

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

Nordavind - Atter en konge

«Trex».
BSL Pro

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

Regjerende mester og fast inventar når det går mot sluttspill i Telialigaen. Theo «Trex» Gagnat at lagkameratene har holdt sammen siden de vant alt i høst, og det er ingen ting som tyder på at Nordavind kommer til å sakke akterut i vår.

– Det er godt å holde seg sammen som et lag for å bli bedre, og vi har spilt veldig mye sammen siden i høst. Vi trener flere timer sammen hver dag. Målet er å ikke tape en eneste serie i seriespillet, melder Gagnat.

Med både stabiliteten og ikke minst erfaringen som kommer fra å ha vunnet ligaen sammen, stiller Nordavind veldig sterkt. Fallhøyden blir naturligvis en del større, men Nordavind-spillerne har bevist at de takler å spille under press.

– Noe annet enn førsteplass i ligaspillet og seier i sluttspillet er å regne som en skuffelse, både for spillerne og organisasjonen. I år har de en enda større utfordrer i AW3, så de kan ikke slappe av og tro at jobben fra fjoråret holder til denne sesongen også, påpeker «Bidniss».

AW3 - Spennende sammenslåing

«Seeb».
Sindre Stien/Good Game

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

AW3 kom nemlig inn rett før sesongen, tok over for Mjøndalen og snappet like greit opp tre av Norges fremste Rocket League-spillere. Tidligere mester Sebastian «Seeb» Falch får følge av «Inferno» og «FiremanJonas», som begge har flust med erfaring fra Telialigaen.

– Vi har en del erfaring sammen tidligere som duoer her og der, så vi bestemte oss for å prøve som en trio og det ser ut til å funke utrolig bra. Så det blir spennende å se hva som skjer denne sesongen. Vi forventer jo topp to. Om vi jobber hardt nok er jeg helt sikker på at vi kan ta Nordavind også, melder Falch.

Det store oppgjøret – AW3 mot Nordavind – må vi riktignok vente helt til 11. mars for å se. Innen den tid får «Seeb» og kompani nok av sjanser til å vise hva de er gode for, og det er mye spenning rundt dette laget.

– Desidert den største sammenslåingen denne sesongen. Det er nok talent i laget til å nå RLCS-turneringer, som betyr at Norge har to helnorske håp for internasjonale turneringer, forteller «Bidniss».

Playwell - Like sterke denne sesongen?

«Choke».
Domino e-sport

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen
Joakim «Creamyy» Scheelhardt

Sist, men slettes ikke minst, på lista er Playwell. Den velkjente Rocket League-klubben har plukket opp Domino-spillerne som ikke bare overrasket, men som til tider herjet med motstanderne i høst. Med nytt navn på drakta tar Ottar «Choke» Halvorsen sikte på å ta steget enda lenger denne sesongen.

– Forventningene er å gjøre det bedre enn forrige sesong, men med to solide lag i Nordavind og AW3 så blir det tøft. Det blir nok oss som stikker av med en av de to andre sluttspillplassene, så ser jeg for meg at det blir Domino, Razzle og Major som kjemper om den siste.

«Choke», «Creamyy» og «Painyyy» beviste i fjor at de er gode nok til å slå de fleste norske lag i Rocket League. Som «Choke» er inne på er det imidlertid de helt på toppen som trolig vil by på problemer, og «Bidniss» lurer på om Playwell kunne stått enda sterkere om gutta også satset sammen internasjonalt.

– Høstens overraskelse har samme stall og er vel klare til å beholde sluttspillplassen. Det har vært litt frem og tilbake med lineups både i Telialigaen og internasjonalt, så det er mulig at stallen bærer litt preg av dette.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Store endringer i både lag og lagoppstillinger har blitt vanlig kost i Rocket League i Telialigaen. Det gjør det ekstra vanskelig å spå hvordan tabellen vil se ut når alle kampene er spilt, og akkurat sånn har det blitt i år også. Likevel har vi klart å overtale kommentatorene «Andii» og «Bidniss» til å dele sine tabelltips.

Første Rocket League-runde vises med delt sending på Twitch-kanalen RLNorway og RLNorwayEN. Du kan se kampene fra klokken 19:00 på torsdag 28. januar.

Spådom av:«Bidniss»«Andii»Andreas
1.NordavindNordavindAW3
2.AW3AW3Nordavind
3.PlaywellPlaywellMajor
4.Razzle DazzlersRazzle DazzlersPlaywell
5.MajorDominoRazzle Dazzlers
6.DominoMajorFact Revolution
7.Fact RevolutionFoxedDomino
8.FoxedCelestialCelestial
9.CelestialFact RevolutionFoxed
10.MaskinerietMaskinerietMaskineriet

Siste fra forsiden