Førsteinntrykk

Rockstar Games Presents Table Tennis

Når Rockstar lager et bordtennisspill er det lett å forestille seg horer og dopselgere som slår håndgranater seg imellom med balltre og slegge. Table Tennis er det stikk motsatte.

Sammen med en håndfull utvalgte tok vi turen til Århus for å undersøke Rockstars kommende Xbox 360-spill, Table Tennis, en måneds tid før butikklansering. Vi skal innrømme at bordtennisspill i utgangspunktet høres ut som noe for spesielt interesserte, men hakesleppene som spredde seg som en epidemi i lokalet fortalte en ganske annen historie.

Enkelt å beherske

Etter få minutter med kontrolleren i nevene ble det klart at Table Tennis er enkelt å beherske, men atskillig vanskeligere å mestre. Kontrollene er enkle og intuitive, slik at du kjapt kommer til et nivå hvor du klarer å slå brukbart fra deg. Du slår med de fire knappene foran på kontrolleren (eventuelt høyre stikke for viderekommende), hver av dem angir hvilken vei ballen skal skrus. Venstre analoge stikke beveger spilleren rundt på gulvet, men angir også hvilken retning du slår.

Utfordringen ligger i å finte eller utmanøvrere motstanderen. Det er lettere sagt enn gjort mot en verdig konkurrent. Ballen suser over nettet, stadig fortere. Det er snakk om ikke rent lite prestisje. Motstanderen legger inn en kraftig smash, men du kaster deg i refleks til riktig side og får avverget katastrofen. Det gikk bra denne gang, men du er ute av balanse, og frykter at settet er tapt om motstanderen returnerer et like velplassert skudd på andre side av bordet.

Faktisk virket det hele så riktig og selvfølgelig at opplevelsen ikke ligger langt unna virkelig bordtennis. Det gjelder bare å finne bordtennisspilleren som passer din spillestil best, for så å trene til alle slag og bevegelser sitter i ryggraden. Med ett er du en eliteutøver, og det føles som det mest naturlige ting i verden å kontre knallskudd med enda hardere returer.

Ganske enkelt farlig moro

Det er vanskelig å sette fingeren på hva som gjør denne høyteknologiske 3D-versjonen av Pong så spennende. Vi har kun hatt mulighet til å teste tospiller, men det er nok i slike dueller mye av styrken ligger. Table Tennis er rett og slett en enkel og hurtig konkurranseform, som evner å forsterke konkurranseinstinkt til uante dimensjoner. Det er fort gjort å bli sittende helt ytterst på stolen med nervene i høyspenn når det nærmer seg matchball.

De få bildene som tidligere har blitt vist fra spillet er så lekre at få trodde de hadde mye med virkeligheten å gjøre. Det var derfor en positiv overraskelse å kunne fastslå at de faktisk virket nokså representative. Modeller og animasjoner ser svært mennesketro ut, og overgår for eksempel Fight Night Round 3. Klesplagg henger naturlig på kroppen, og beveger og bøyer seg mykt og troverdig i takt med spillerens bevegelser.

Bordtennis er neppe sporten med det mest varierte lydbildet, men det er tilfredsstillende å høre hvordan de karakteristiske lydene fra ball, racket og bord nøyaktig gjenspeiler slagene. Når det er sagt, så er det ikke å anbefale å spille med flere konsoller i samme rom over tid. Det blir fort litt mye ping og pong for et stakkars hode. Det er det nok litt drøyt å gi spillet skylden for, det er nærliggende å tro at fem-seks bordtennisbord ville gi den samme effekten.

Konklusjon

Les også
Anmeldelse:

Ping! Pong! De velkjente og rytmiske lydene strømmer ut fra det digitale bordtennisbordet. To menn, en ball, ett bord. Det er duket for dueller, adrenalin, frynsete nerver og lange netter. Alle har et forhold til bordtennis, og det skulle ikke forundre oss stort om alle snart har et forhold til Table Tennis også. Vi gleder oss i alle fall, det overrasker stort om Rockstar Games klarer å ødelegge moroa på den lille tiden frem til butikklansering. Vi kommer selvsagt tilbake med en full omtale så fort det lar seg gjøre.

Siste fra forsiden