Legends of Runeterra - Cosmic Creation Seasonal Tournament

Røk ut i semifinalen: – Føles veldig bittert

Norske Stian «Matpakke» Paulsen måtte se seg slått av russiske «Pettish», som endte opp med å vinne turneringen.

«Matpakke» fornøyd med egen innsats, tross tapet i semifinalen
Riot Games/Privat, Kollasj: Brage Vasseljen/Good Game

SLIK FORDELES PREMIEPOTTEN

Vis mer

1. plass: 10 000 USD
2. plass: 3500 USD
3./4. plass: 800 USD
5. - 8. plass: 400 USD
9. - 32. plass: 150 USD

Med dagens kurs tilsvarer 100 USD i overkant av 860 kroner.

Første nåløye for å kvalifisere seg til den Europeiske sesongavsluttende turneringen var å være en av spillets 700 høyest rangerte spillere. Gjennom fem runder ble antallet redusert til 32. Én av disse var Vanir-spilleren Stian «Matpakke» Paulsen. På forhånd av turneringens sluttspill kunne Paulsen fortelle at han så på seg selv som god nok til å gå hele veien.

LES OGSÅ: Bifrost serverte enveiskjøring i finalen av Telia Esports Series

Etter tre overbevisende seire var Paulsen klar for semifinale mot russiske «Pettish» – en kamp som Paulsen selv beskriver som utfordrende, allerede før start.

– I semifinalen møtte jeg decks som jeg visste ville være vanskelige for meg. Det er en lang forklaring på hva som skjedde, men i korte trekk spilte jeg utrolig bra i kamp nummer to, hvor jeg nesten klarte å snu om en tapt kamp. Likevel var jeg vel aldri veldig nære å ta meg videre, ettersom det ble 0-2 totalt, forteller han.

Fornøyd med egen prestasjon

I et spill som Runeterra er det, i likhet med andre kortspill, alltid noen tilfeldigheter som råder. Gode spillere vil jevne ut tilfeldighetene over tid, men i relativt korte kamper er det alltid en sjanse for at alt butter i mot. Paulsen legger ikke skjul på skuffelsen, men er likevel tilfreds med nivået han viste i turneringen.

– Som jeg har nevnt tidligere er det umulig å vite hvordan det skal gå i kortspill, og spesielt med et så lite tilgivende format som Riot sin turnering har. Jeg hadde ingen forventinger til turneringen, foruten at jeg selv skulle prestere såpass godt at dersom jeg ikke gikk hele veien var det utenfor min kontroll, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Jeg kan være fornøyd med at jeg har troen på at jeg spilte veldig bra, og at det dessverre ikke var mulig å gå hele veien denne gangen. Likevel føles det veldig bittert akkurat nå.

LES OGSÅ: Riddle slo Domino: – Blir utrolig spennende å følge med på den nye stallen

Tungt å tape

Dersom man taper i lagspill, kan man dele skuffelsen med resten av spillerstallen. Taper man i individuelle grener står man ofte mer alene. Paulsen beskriver det som en tung følelse, som har vært med på å utvikle et ambivalent forhold til det å konkurrere. Heldigvis har han et støtteapparat fra Vanir i ryggen, som gir han motivasjon til å kjempe videre i kommende turneringer.

– Jeg har et veldig ambivalent forhold til å konkurrere. Jeg vet at jeg er god nok til å prestere i konkurranser og det kan til tider være veldig gøy, men følelsen man sitter igjen med når man taper er alltid så tung. Det var mye av grunnen til at jeg søkte meg til baksetet i kompetitiv Hearthstone ganske tidlig. Jeg er litt usikker på hva som blir det neste på min agenda. Jeg dukker nok opp til neste sesong-turnering, så får vi se om det dukker opp noe annet mellom nå og da som fanger interessen min.

Les også
– Med tanke på Twitter-gamet før helgen så forventet jeg litt mer banter

LES OGSÅ: Universitet vil gjøre e-sport til bachelorgrad

Siste fra forsiden