Romskipene angriper

Hva skjuler seg bak denne tabloide overskriften? Jo, en demo av det eventyrlige Weird Worlds og en nyhet om at strategispillet Starships Unlimited 3 er ute nå.

Matrix Games har kunngjort at romstrategispillet Starships Unlimited III nå er tilgjengelig for salg. Målet i dette spillet er å bygge opp ditt eget intergalaktiske imperium, men måten dette gjøres på er imidlertid relativt unik i forhold til andre slike spill - handlingen foregår i sanntid, og spillet fokuserer mer på romskipene i armadaen din enn utbyggingen av kolonier.

Gameplayet minner om det vi fant i de forrige spillene i serien, men kommer med en rekke forbedringer og nye funksjoner. Måten utforsking av planeter fungerer på har blitt utvidet, og det er nå mulig å fokusere mer på fredelige ekspedisjoner og mindre på krig. Spionsystemet har også blitt mer omfattende, og vi får selvfølgelig en rekke nye teknologier, skipstyper og våpen.

Dessuten skryter Matrix av et forbedret brukergrensesnitt, bedre kunstig intelligens og flere muligheter til å skreddersy gameplayet slik at det passer deg best mulig. Starships Unlimited III kan kjøpes direkte fra Matrix Games. For øyeblikket kan du kun kjøpe en nedlastbar versjon, men neste uke vil det også bli mulig å kjøpe en versjon i boks.

Merkelige verdener
Weird Worlds: Return to Infinite Space er etterfølgeren til Strange Adventures in Infinite Space, og er et eventyrlig actionspill hvor du får rollen som kapteinen på et romskip. I hvert spill sendes du ut i en tilfeldig generert galakse full av utfordringer, eventyr og merkverdige romvesener. Meningen er at du skal kunne spille gjennom et spill på en halvtime, og at du får en unik opplevelse hver gang du begynner på nytt.

Demoen er på 17 MB, og i stedet for å være en enkel og begrenset versjon av fullversjonen har utviklerne i Digital Eel laget en spesialdesignet kampanje som skal vise så mye som mulig av det fullversjonen har å by på. Kjøper du spillet får du imidlertid fem ekstra raser, fjorten ekstra romskip, vitenskapelige og militære oppdrag, større kart, modifiseringsstøtte og mye mer.

Du finner demoen ved å følge lenkene under. Fullversjonen kan kjøpes direkte fra den amerikanske utgiveren Shrapnel Games.

Siste fra forsiden