RTL sikrer seg Simon the Sorcerer 4

Worthplaying melder at spilldivisjonen til det tyske selskapet RTL Enterprises har sikret seg utgivelsesrettighetene til Simon the Sorcerer 4.

For lenge, lenge siden var eventyrspill sjangeren over alle sjangere på PC-markedet. Sjangeren ble dominert av LucasArts og Sierra, to store amerikanske selskaper som lempet ut det ene spillet etter det andre. I 1993 tok imidlertid det lille britiske studioet Adventuresoft opp kampen med de store guttene. Resultatet var Simon the Sorcerer, et lekkert og humoristisk eventyrspill som sjarmerte seg inn i hjertene til alle som så det.

Simon the Sorcerer

Her fulgte vi Simon, en vanlig engelsk gutt som ble transportert til en annen dimensjon, hvor han måtte redde verden en ondsinnet trollmann ved navn Sordid. På sin reise gjennom det fantastiske landet møtte han figurer fra eventyr og kjente historier, slik som de tre bukkene bruse og trollet, en syngende Gollum, og Rapunsel (som riktignok ikke var like vakker som i eventyret).

Adventuresoft fulgte opp med Simon the Sorcerer 2, som var enda lekrere, men muligens ikke like sjarmerende, da Simon var blitt litt frekkere siden sist. Det tredje og til nå siste spillet i serien gikk over til 3D, og var egentlig ganske elendig - Adventuresoft hadde store finansielle problemer, og spillet ble til slutt utgitt i relativt uferdig stand lenge etter at utviklingen opprinnelig hadde stoppet.

For en stund siden fortalte vi at det tyske selskapet Silver Style (som står bak The Fall: Last Days of Gaia, et interessant post-apokalyptisk actioneventyr som dessverre ikke har blitt gitt ut her til lands) hadde kjøpt rettighetene til å lage nye Simon the Sorcerer-spill. Vi vet for øyeblikket lite om det nye spillet, men i går fortalte nettstedet Worthplaying at tyske RTL Entertprises har sikret seg utgivelsesrettighetene.

Worthplaying forteller at spillet vil lanseres tidlig neste år, og at det benytter seg av Silver Style sin egenproduserte 3D-motor. Gameplayet vil fokusere på logiske og utfordrende oppgaver og nøtter, og spillet vil ha et pek-og-klikk-system som minner om det vi finner i spill som Ankh og The Westerner.

Siste fra forsiden