Call of Duty

Rykte: Activision skroter den vanlige Call of Duty-syklusen

Skal lansere et nytt Black Ops-spill i 2020, hevder kilder.

Activision

Call of Duty-serien har siden 2012 fulgt en ganske fast syklus hvor de tre utviklerne Treyarch, Infinity Ward og Sledgehammer har byttet på å gi ut titler med relativt regelmessige intervaller. Nå ser det ut til at det vante mønsteret skal brytes.

Nettstedet Kotaku har vært i kontakt med kilder som hevder at neste års Call of Duty-spill blir en Black Ops-tittel, altså Black Ops 5. Utviklingen av dette spillet skal ifølge kildene ledes av Treyarch.

I tråd med den vanlige syklusen var det Sledgehammer, i samarbeid med Raven, som opprinnelig jobbet med 2020-tittelen, men Activision skal altså har byttet disse ut med Treyarch.

Interne stridigheter

Activision

Årsaken til denne utbyttingen skal være spenninger og krangling mellom Sledgehammer og Raven, noe som har påvirket arbeidet med neste års Call of Duty-spill på en negativ måte.

Disse to studioene skal i stedet nå kun fungere som støtteutviklere for Treyarch, og arbeidet deres skal visstnok inkorporeres i kampanjemodusen i Black Ops 5.

Dermed ser det også ut til at vi har fått en indirekte bekreftelse på at neste Black Ops får enspillermodus, noe Black Ops 4 som kjent ikke fikk. I likhet med 2020-tittelen som Sledgehammer opprinnelig jobbet med skal spillet angivelig foregå under den kalde krigen.

De tre forrige Black Ops-titlene har kommet ut med tre års intervaller, hvorav det seneste, Black Ops 4, ble lansert i fjor. Det betyr altså at det er betydelig kortere tid til utviklingen denne gangen, og noen av Kotakus kilder uttalte at utviklerne er forberedt på mye overtidsjobbing som en konsekvens.

Når det gjelder årets Call of Duty-tittel er det altså fremdeles Infinity Ward som skal ta seg av denne. Dette spillet har ennå ikke blitt offisielt kunngjort, men Activision har allerede bekreftet at spillet får enspillermodus og en helt ny samarbeidsmodus.

Les også: Snart får du Call of Duty på mobilen »

Siste fra forsiden