Vekst i samarbeidsspill

Samarbeidsspill er mer populære enn noen gang på Steam

Palworld har bidratt sterkt til å løfte samarbeidsspillene opp og frem hittil i 2024.
Pocketpair

TLDR

  • Flere samarbeidsspill ble lansert på Steam i 2023 enn noe tidligere år, med 799 spill som tilbyr samarbeid mellom spillere.
  • «Co-op»-spillene utgjør 5,7 prosent av alle spill som ble lansert på Steam i fjor, men sto for 36 prosent av alle salg.
  • Så langt i 2024 står samarbeidsspillene for 46 prosent av alle solgte spill på Steam, mye takket være suksesser som Palworld og Helldivers 2.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Spill som tilbyr samarbeid mellom flere spillere blir stadig mer populære. I fjor ble flere såkalte «co-op»-spill lansert på Steam enn noe tidligere år, og salgstallene skyter kraftig opp.

Veksten for samarbeidsspill har blitt kartlagt i en fersk rapport fra VG Insights. Den melder om 799 spill med samarbeidselementer lansert på Steam i 2023 – en økning fra 701 året før.

Med rundt 14 000 lanseringer totalt, utgjør samarbeidsspillene kun 5,7 prosent av alle spillene som kom til Steam i fjor. I salgsantall er sjangeren imidlertid langt bedre representert, med en andel på hele 36 prosent.

VG Insights kommenterer at prosentandelen for både lanseringer og salg av samarbeidsspill falt noe siden 2020, da pandemien var på sitt verste. Hittil i år utgjør samarbeidsspill fem prosent av alle Steam-lanseringer, men salgstallene har skutt i været.

Hele 46 prosent av alle spill solgt på Steam i 2024 har vært samarbeidsspill. Dette skyldes i stor grad braksuksesser som Palworld og Helldivers 2. VG Insights trekker også frem Content Warning og Gray Zone Warfare som bidragsytere.

På sikt er det også samarbeidsspillene som gjør det best i Valve-butikken. Et gjennomsnittlig samarbeidsspill selger totalt rundt 38 000 eksemplarer, sammenlignet med bare 5000 for spill uten samarbeidsspilling. Dette strekker seg til nesten 300 000 for samarbeid mot bare 21 000 uten samarbeid for spillene som gjør det best på Steam.

Ifølge rapporten er det flere faktorer til at denne typen spill er så populære. Blant annet selger de bedre fordi spillere overtaler vennene sine til å bli med på leken. De skaper også flere øyeblikk som deles på sosiale medier, gjør det bedre på strømmetjenester og har større gjenspillingsverdi.

LES OGSÅ: Steam introduserer muligheten til å ta opptak av spilling »

Siste fra forsiden