Oslo Lions-spillerne forlater klubben

Samtlige spillere forlater Oslo Lions' Overwatch-lag

Alle spillernes kontrakter termineres med umiddelbar effekt.

Hele Oslo Lions-laget forsvinner. Her fra Gigacon i fjor.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Sent søndag kveld publiserte Telenorligaens suverent beste Overwatch-lag, Oslo Lions, en pressemelding på sine hjemmesider hvor de informerer om at klubben og dens spillere skiller veier.

Spillerne er ikke lenger bundet til sine kontrakter og står dermed fritt til å finne nye partnerskap for sine Overwatch-eventyr, står det i pressemeldingen.

Aktiverte klausul

Disse spillerne har terminert kontrakten med Oslo Lions:

Vis mer

Espen «Aateigen» Aateigen
Greger «Invision» Herland
Brage «Fresh» Andersen
Kha «iPN» Nguyen
Christer «Iko» Ringelien
Jørgen «Decod» Myrlund

Beskjeden kom kort tid etter at Oslo Lions slo Gatekeepers 3-1 søndag kveld. Ifølge pressemeldingen er klubben stolte av hva laget har fått til og ramser opp førsteplassen i Telenorligaens høstsesong og tredjeplassen på Gigacon som to av høydepunktene.

Oslo Lions forlenget kontrakten med spillerne så sent som i desember.

Ifølge pressemeldingen har spillerne aktivert en klausul som lar dem terminere kontraktene deres.

– Bakgrunnen til at utøverne terminerer kontrakten vil jeg ikke gå spesielt inn på, annet enn at det er viktig å påpeke at det er legitimt gjort av utøverne innenfor en prøveperiode som vi har i våre avtaler. Vi som klubb skulle selvfølgelig ønsket å hatt de i kontraktens fulle periode, sier styremedlem i Oslo Lions, Christophe Roblin til Gamer.no.

Spillerne skal ikke ha noen fristende utenlandstilbud på bordet, om man skal tro Roblin. Han kjenner ikke til at Lions-spillerne har konkrete framtidsplaner.

– Vi er ikke blitt opplyst om at spillerne har stående tilbud, og vi regner ikke med at de har det heller, ettersom vi ikke har forhandlet med annen klubb.

Oslo Lions har fortsatt én kamp igjen av tabellspillet i Telenorligaen, i tillegg til sluttspillet som laget for lengst har kvalifisert seg til. Hva som skjer med lagets gjenværende kamper i Telenorligaen er i skrivende stund uvisst.

– Det vil vi bruke noen dager på å finne ut. Vi har noen alternativer å gå etter, men det beste ville vært at vi kan fullføre sesongen med flest mulig fra laget slik at de får spilt ligaen ferdig, sier Roblin.

Takker for innsatsen

I pressemeldingen sier Roblin at det er beklagelig at laget forsvinner så plutselig.

– Det er uheldig at dette har fått en så brå slutt. Laget har aktivert en klausul som terminerer kontraktene deres åtte måneder tidligere enn vi skulle ønske, skriver Roblin i pressemeldingen.

Han bruker også anledningen til å skryte av prestasjonene til spillerne og ønsker de lykke til i framtiden.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Den raske framgangen og internasjonale klatringen har vært overveldende for begge parter. De er en unik sammensetning av mennesker som Norge ikke har sett maken til på en stund. Vi er glade for at spillerne startet deres eventyr som en gruppe i vår organisasjon. Vi håper å se store ting fra dem i framtiden, og håper inderlig at de holder sammen, avslutter Roblin.

Takker for støtten

Espen Aateigen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Det har vært en fantastisk tid i Oslo Lions. Støtten jeg har fått fra både klubben og fansen har vært utrolig, sier Espen «Aateigen» Aateigen i pressemeldingen.

– Det har vært en spennende reise. Vi startet som et lag med ambisjoner om å bli best i Norge, et mål som kjapt ble utvidet. Målet om å bli et internasjonalt lag gikk også mye fortere enn forventet. Mange treningstimer, et par spillerbytter og mye kjærlighet til spillet fikk oss dit raskt, legger Aateigen til.

Aateigen spilte inntil nylig support for Oslo Lions, men hva framtiden bringer for han og resten av Lions-spillerne sier pressemeldingen ingenting om.

Siste fra forsiden