Scavengers Studio

Scavengers Studio-sjef suspendert etter anklager om trakassering

Studioet bak det kommende spillet Season har innledet en grundig etterforsking.

Scavengers Studio avduket vakre Season i desember.
Scavengers Studio

Scavengers Studio, utvikleren bak Darwin Project og det kommende spillet Season, ble denne uken rystet av anklager om trakassering. Nå har studioet suspendert medgrunnlegger Simon Darveau, mens det prøver å komme til bunns i saken.

Ekstern gransking

Det var i en rapport fra Gamesindustry.biz at anklagene mot Darveau først dukket opp. Ifølge flere kilder med kjennskap til situasjonen skal medgrunnleggeren angivelig ha stått i spissen for en arbeidskultur der kvinnelige ansatte var ofre for både diskriminering, latterliggjøring og seksuell trakassering.

Dette skal ha pågått i lengre tid og uten noen konsekvenser. Ifølge rapporten hadde ofrene ingen å ta opp problematikken med, ettersom selskapets HR-person – Amélie Lamarche – visstnok var i et romantisk forhold med Darveau.

I en offisiell uttalelse er det nevnte Lamarche som nå beklager situasjonen. Der forklarer hun videre at Darveau er suspendert i påvente av en grundig etterforsking av saken. Denne skal utføres av et eksternt team, og den endelige rapporten vil avgjøre hvilke steg Scavengers tar videre.

– I mellomtiden ber vi om deres tålmodighet og forståelse mens vi går gjennom denne prosessen. Season-teamet har gitt alt for dette prosjektet. Vi stoler fullt og helt på deres kreative visjon og vil fortsette å støtte det fantastiske arbeidet som teamet vårt gjør.

Tilsynelatende vil granskingen altså ikke gå nevneverdig utover arbeidet med Season. Det visuelt slående spillet har foreløpig ikke fått noen slippdato, men skal etter planen komme til både PlayStation 5 og PC.

LES OGSÅ: Sjefen for Skull and Bones-studioet fjernet etter gransking »

Siste fra forsiden