Se den nye nasjonalromantiske Draugen-traileren

Dreamfall-skapernes norske spill har fått en ny trailer.

Draugen.
Red Thread Games

Det har gått fem år siden vi først hørte om Draugen – spill nummer 2 fra Dreamfall Chapters-studioet Red Thread Games. Nå har vi fått en ny trailer som viser oss mye mer av hva vi kan vente oss fra det norske spillstudioet.

Traileren ser du på YouTube.

I den nye traileren får vi først og fremst et innblikk i den norske naturen og stemningen som spillet ønsker å formidle, med høye, snødekte fjell, akkompagnert av melankolsk felespill.

Mystisk norsk kystby

I Draugen spiller vi som amerikanske Edward Charles Harden i 1923 som har kommet til Norge for å finne sin savnede søster. Med oss har vi hovedpersonens mystiske verge, Lissie, som skal hjelpe Edward på veien.

– Sammen må dere utforske den vakre kystbygden – som ligger lunt mellom Norges fjorder og fjell – mens dere søker etter Edwards søster og avduker mørket som ligger gjemt under den pittoreske overflaten, står det i beskrivelsen av spillet på Steam.

Spillet foregår i et førstepersonsperspektiv, og det virker som om mye av appellen skal ligge i samtalene Edward har med Lissie underveis. Det hintes også sterkt om at fortellingen skjuler mer enn bare et mysterium, og at Edwards psyke påvirkes under spillets gang.

Da vi først fikk vite om spillet i 2013 ble vi fortalt at Draugen skulle være inspirert av skandinaviske myter, sagn og eventyr, med en handling satt til en kystbygd på vestlandet der alle beboerne plutselig har forsvunnet. Spilleren skal nøste opp i mysteriet ved å utforske den tomme bygda, men må også ta høyde for at det vaker fare i mørket. Det kan virke som om fokuset har endret seg mot en mer personlig fortelling med årene, men at grunnkonseptet fremdeles vedvarer.

Draugen slippes til PC, Xbox One og PlayStation 4 i 2019. Se flere skjermbilder av spillet nedenfor.

Siste fra forsiden