Draugen er Drømmefall-utviklerens neste spill

Red Thread Games søker inspirasjon i norsk nasjonalromantikk.

Konseptkunst fra Draugen.
Red Thread Games

Norske Red Thread Games har trukket sløret av sitt neste spill. Draugen skal være et førstepersons skrekkspill der spilleren må gjøre sitt ytterste for å overleve strabaser i norsk natur. Dette forteller utvikleren på sine hjemmesider.

Annonseringen kommer i forbindelse med Norsk filminstitutts nye tilskuddsrunde onsdag, der også en rekke andre spill fikk bevilget midler.

Norske fjell og daler

Handlingen er satt til 1920-tallet, til de dype fjordene og skyhøye fjellene på den norske vestkysten. Man trer inn i rollen som en amerikansk naturfotograf og naturviter. Utlendingen har tatt turen til et lite fiskertettsted, der alle innbyggerne på mystisk vis har forsvunnet sporløst.

Dermed begynner søket etter sannheten bak mysteriet om fiskertettstedet, og det blir opp til spilleren å finne alle spor og minner som de forsvunne innbyggerne har lagt igjen. I tillegg ligger det andre unaturlige elementer i luften – en svartkledd kvinne kan skimtes her og der, barnesang kan høres i det fjerne, og mørket skjuler mye annet ukjent.

Trolsk stemning

Vi undret oss litt over hva som var bakgrunnen for den noe uortodokse settingen, og spurte Red Thread Games' Ragnar Tørnquist om hva som gjorde at studioet så mot nettopp Norge denne gangen.

Ragnar Tørnquist.

– Vi er alle veldig glade i norsk historie, natur og kultur, spesielt det eventyrlige, mytiske og trolske, og vi følte at det er på tide at noen lager et spill med en ordentlig trolsk stemning, satt i et unikt og spennende miljø. Det finnes jo en enorm rikdom å hente fra, og det er rart at det finnes så få spill som er satt i Norge. Dette er i alle fall en begynnelse, og vi håper å bygge videre på disse idéene i fremtiden, kunne spilldesigneren fortelle.

Så langt har utvikleren meislet ut historien og designet, samt det visuelle rammeverket til den lille kystbyen.

– Idéen har vi båret en stund, men vi følte oss ikke helt klare for å starte produksjonen før nå, forteller Tørnquist.

Draugen kommer til Windows, Mac og Linux, samt neste generasjons konsoller. Red Thread Games har ikke gitt nyss om når spillet kan ventes, men Tørnquist forteller at det ikke er utenkelig at en dato spikres i løpet av det neste året.

– Drømmefall er prioriteringen

Les også
Anmeldelse: Draugen

Før Draugen skal dog det relativt ferske spillstudioet ferdigstille sitt første spill: Neste kapittel i Drømmefall-sagaen. Den Oslo-baserte utvikleren har jobbet med prosjektet siden oppstarten høsten 2012, og satser på å ha spillet ferdig innen november 2014.

Tidligere i år fikk de betydelig drahjelp fra folket via folkefinansieringstjenesten Kickstarter, og det er kanskje derfor de ønsker å understreke at det etterlengtede eventyrspillet fremdeles står først i rekken.

– Vi bygger et nytt team som skal jobbe med Draugen. Ingen som for øyeblikket jobber med Drømmefall Kapitler vil blir påvirket – alle blir der de er, beroliger utvikleren.

Tørnquist utdyper at teambyggingsprosesen nettopp har begynt, og at de akkurat nå ser særlig etter flinke grafikere og designere. Én ting er dog spikret allerede: forfatterteamet bak Drømmefall og Drømmefall Kapitler, som består av Dag Scheve og Tørnquist selv, stiller med historien.

Les også: Vi tok en titt på Drømmefall tidligere i år
Les også: Ragnar Tørnquist diskuterte Drømmefall i intervju

Siste fra forsiden