Se det første klippet fra Friday the 13th: The Game

Det folkefinansierte skrekkspillet vises endelig frem.

I oktober i fjor kunne vi melde at et nytt Fredag den 13.-spill var på vei for første gang på hele 25 år, takket være folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Siden den gang har det vært stille rundt Friday the 13th: The Game, men på E3-messen forrige uke ble det første klippet endelig vist frem.

Det nye klippet viser knappe fem minutter fra spillet, men gir oss et ganske godt inntrykk av omgivelser og spillmekanikk. Videoen ser du øverst i artikkelen.

Det er verdt å nevne at den versjonen vi ser i klippet er en tidlig alfa-utgave av spillet, så den endelige versjonen vil antakelig se en del annerledes ut.

Som Jason må du spore opp ofrene, som for eksempel kan gjemme seg i hytter.
Skjermdump/YouTube

Spill som morder og ofre

I Friday the 13th: The Game spiller man altså som morderen selv, ikoniske Jason Vorhees, og spillet foregår i tredjepersonsperspektiv. Det er en flerspiller-tittel hvor målet er å drepe seks andre spillere på kreative måter ved å snike seg rundt.

De seks som spiller «ofrene» kan enten samarbeide om å komme seg unna morderen, eller bare gjemme seg så godt de kan på egen hånd. Det hele foregår selvsagt i Camp Crystal Lake, og idéen med spillet er å gjenskape omgivelsene og stemningen fra filmene så presist som mulig.

Friday the 13th: The Game bruker spillmotoren Unreal Engine 4, som absolutt skulle gi brukbar teknisk kvalitet. Spillet vil bli sluppet til Xbox One, PlayStation 4 og Windows til høsten, og det planlagte lanseringstidspunktet er oktober i år.

Her er et annet skummelt spill som ble vist frem under E3:
Here They Lie skal levere potent, surrealistisk skrekk »

Siste fra forsiden