Se mer av The Last of Us Part II

Lang spillsekvens vist frem under E3.

Sony slo like greit på stortromma med én gang, og åpnet sin E3-pressekonferanse med The Last of Us Part II natt til tirsdag.

Etter en vakker introduksjon med live banjo-musikk fra The Last of Us-komponist Gustavo Santaolalla, snurret Sony i gang en spillsekvens som tilsynelatende fant sted på to forskjellige tidsrom i historien. Videoen kan du se øverst i artikkelen.

Det ene så ut til å være en slags låvedans, med en relativt bekymringsløs Ellie som danset med partneren sin, Dina. En annen figur, Jesse, refererte til Ellies «far», som kan tyde på at Joel er i live, selv om vi ikke fikk se han i videoen.

Det vekslet i midlertid til noe litt mindre behagelig etter hvert, hvor vi fikk se henne bevege seg gjennom busker og kratt i en mørk og regnfull skog. Sniking, bueskyting og imponerende detaljert nærkamp stod på menyen i denne delen. Vi fikk blant annet en liten smakebit på hvordan det vil se ut når en hjemmelaget eksplosiv pil treffer en fiende. Det er både imponerende og skremmende på samme tid.

Ny motor, større områder

Sniking ser ut til å være en like stor del her som i originalspillet.
Sony Interactive Entertainment

Regissør Neil Druckmann forteller på PlayStation Blog at utvikler Naughty Dog har oppgradert spillmotoren og utviklet nye kampsystemer, samt en ny måte å snike på. Områdene man utforsker vil også være større – både horisontalt og vertikalt.

Videre forteller han at vi vil få vite mer under The Last of Us Part II-panelet, som finner sted på E3 Coliseum-scenen tirsdag 12 juni klokken 2000 norsk tid.

Spillet ble først annonsert til PlayStation 4 i desember 2016. Vi fikk ingen indikasjon på når det blir sluppet denne gangen heller.

Les alt om E3 2018 her »

Siste fra forsiden