League of Legends

Se norske lag varme opp til Telenorligaen på lørdag

ExperiMENTAL eSports arrangerer oppvarmingsturnering.

Riot Games

ExperiMENTAL eSports er en nystartet klubb i Norge som raskt har gjort seg bemerket ved å ta over Jevos plass i 2. divisjon av Telenorligaen, samtidig som de har et akademilag i 3. divisjon. I tillegg har klubben aktive lag i Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive og Rocket League.

Tre toppklubber deltar

Ole-Andreas Skår er leder for experiMENTAL eSports og arrangør av Pre-Season Invitationals.
Privat

Førstkommende lørdag har organisasjonen invitert en håndfull League of Legends-lag til en uoffisiell turnering som skal fungere som oppvarming til seriestarten 6. februar.

– Vi i experiMENTAL eSports ønsker å få mer fokus på Telenorligaen og e-sport i Norge generelt, og inviterer derfor til vår første Pre-Season Invitationals, forteller initiativtaker og klubbleder Ole-Andreas Skår til Gamer.no.

Blant de klubbene som deltar (se faktaboksen til høyre) finner vi blant annet tre fra 1. divisjon, en fra 2. divisjon, tre fra 3. divisjon og noen helt nye navn.

Også nDurance Gaming, Oslo Lions, Celestial Gaming og Riddle var ønsket, men kunne ikke stille denne gangen.

LES OGSÅ: Norsk League of Legends-spiller på rundens lag i tyrkisk proffliga

DISSE SKAL DELTA I DEN UOFFISELLE PRE-SEASON INVITATIONALS:

Vis mer

Articc eSportS
BX3 Elektroniske Sportsklubb
experiMENTAL Academy
experiMENTAL eSports
Gamermag
Gilbert Gaming
Gosh Gaming
SpillAkademiet Dream
TacoBanden

Håper flest mulig kamper strømmes for publikum

Turneringsansvarlig forteller at så mange kamper som mulig fra turneringen blir vist for publikum gjennom Twitch. Henwick sender alle kampene til experiMENTAL, mens S0AFK viser oppgjørene som BX3 spiller.

– Vi oppfordrer så mange som mulig til å strømme kamper. Forhåpentligvis skaper vi litt mer blest rundt ligaen og får opp interessen, sier Skår entusiastisk.

Turneringen starter lørdag 23. januar klokken 15:00 med kampen mellom Articc eSports og experiMENTAL Academy. Vinneren av den kampen møter BX3 i neste runde. De som taper får en ny sjanse i taperpuljen. Dermed kan man se frem til mange underholdende, norske League of Legends-oppgjør lørdag ettermiddag og kveld.

For øyeblikket er det kun heder og ære til vinnerlaget, men arrangøren utelukker ikke at det blir noen premier også.

Les også
Telialigaen dobler premiepotten våren 2019

80 League of Legends-lag er foreløpig påmeldt til vårsesongen av Telenorligaen. Sesongen sparker i gang 6. februar, og du kan melde på ditt lag helt frem til 31. januar.

LES OGSÅ: Alt du bør vite om Telenorligaen

Siste fra forsiden