Sensible Soccer er tilbake

Det er på tide for FIFA og PES å skygge banen; den gamle kongen på fotballhaugen vender tilbake.

Codemasters har kunngjort at de planlegger å gjenopplive Sensible Soccer, fotballspillet over alle fotballspill. Dermed ser det ut til at vi endelig kan legge de slitne PES vs. FIFA-diskusjonene til side; når nye Sensible Soccer kommer ut, vil det være uviktig hvilket av de to spillene som er best. Det er i alle fall lov å hope.

Det nye Sensible Soccer-spillet lanseres til Xbox, PS2 og PC til våren, og utvikles av Kuju Entertainment i samarbeid med mannen som skapte det originale Sensible Soccer, Jon Hare. Veteranene David og Richard Darling (som i sin tid startet Codemasters som en "gutteromsbedrift") kommer også til å jobbe med det nye spillet.

Nye Sensible Soccer kommer med det samme fugleperspektivet som originalene, men denne gangen er grafikken selvfølgelig i 3D. Spillerne minner imidlertid litt om de vi husker fra gamle dager, takket være forstørrede hoder og "cel-shading". Utviklerne lover et svært intuitivt kontrollsystem som blant annet tilbyr 360-graders kontroll over hvor spillerne skal løpe og sparke ballen.

Som før gir fugleperspektivet langt bedre oversikt enn vi får i vanlige fotballspill, noe som gir deg muligheter til kjapt å ta taktiske beslutninger. En annen funksjon som vender tilbake er muligheten til å skru ballen på en herlig (om enn veldig overdreven) måte. Naturligvis får vi gode muligheter for flerspiller, og vi kan også designe våre egne ligaer og lag.

Jon Hare forteller at utviklerne gjør alt de kan for å modernisere og gjenskape den rene spillbarheten og moroa fra originalen, og håper at dette vil minne folk om hva de har gått glipp av i de årene som har gått siden Sensible Soccer forlot banen.

Siste fra forsiden