Telialigaen - Counter-Strike

Seriespillvinneren i Telialigaen inviteres til stor Blast-kvalifisering

Nordavinds internasjonale lag har fått direkteinvitasjon.

Norske lag får mulighet til å kvalifisere seg til Blast-turneringer gjennom Telialigaen. Illustrasjonsbilde fra da Astralis vant en Blast-turnering i Bahrain.
Blast Pro Series

Tirsdag ble det klart at vinneren av seriespillet i Telialigaen Counter-Strike stikker av med en plass i en nordisk kvalifisering til Blast Premier Spring Showdown, som er en internasjonal turnering med over tre millioner kroner i premiepotten. Her deltar verdens beste lag, som Astralis og 100 Thieves. De to beste lagene stikker også av med en plass i Blast Premier Spring Finals.

Nordavinds internasjonale lag har fått den andre invitasjonen i regi Blast og TV 2, noe som betyr at Nordavind sammen med seriespillvinneren skal ut i kamp mot seks lag fra Finland, Sverige og Danmark.

Halvor Gulestøl i TV 2 synes denne muligheten er veldig spennende.

– Dette er en fantastisk mulighet, og et potensielt springbrett vi ikke har sett for den norske scenen på veldig, veldig lenge.

Også sportslig leder i Apeks, Anders Kjær, sier at dette er en fantastisk mulighet for norske klubber.

– Denne typen muligheter er noe vi har manglet i lang tid. Det er en super måte for norske klubber å få vist seg frem internasjonalt på en større arena.

Stein Wilmann, daglig leder i Nordavind sier følgende om invitasjonen.

– Nordavind synes selvfølgelig det er stas med invitasjon, det er som regel alltid gøy å bli invitert med på fest. Den siste uken, inkludert siste halvdel av minor-kvalifiseringen har vi virkelig bevist hva som bor i laget, selv med en step-in i Haris Hadzic som for øvrig storspiller. Vi håper på å gjøre en god figur og gleder oss til å måle krefter mot andre topplag i turneringen.

Kvalifiseringen foregår 1. - 5. mai i Tampere i Finland.

LES OGSÅ: Dignitas og «Hallzerk» ett steg nærmere ESL Rio Major

Bifrost eller Apeks?

Mikael «mikki» Gaup i Bifrost er strålende fornøyd med å få en slik mulighet.
Eivind Von Døhlen

Slik tabellen i 1. divisjon ser ut etter seks runder så troner Apeks øverst på tabellen, med Bifrost hakk i hæl to poeng bak. Mikael «mikki» Gaup i Bifrost forteller til Gamer.no at han synes dette er veldig spennende.

– Dette syns jeg er veldig godt nytt for oss, med tanke på vår gode start i ligaen, men også ulempe for lag som Riddle. Vi kommer til å få en stor motivasjonsboost og har mer å spille for de resterende kampene.

Les også
– En åpenbar nøkkelspiller for dem er vel «Marcelious»

Lagene møtes i aller siste runde i det som kan bli en seriefinale.

– Vi har Apeks igjen i siste runde, så vi kommer til å gi alt vi kan for å få den billetten. Det er en positiv ting at det blir innført i Telialigaen, men ikke at vi får vite det etter runde fem. Da syns jeg alle norske lag burde fått en ny sjanse i en åpen kvalifisering. Nå er det vel bare positivt for oss og Apeks, forteller Gaup.

Nå planlegger han allerede en bootcamp for laget, som i skrivende stund ikke kjenner til dette.

– Vi vil også veldig gjerne få inn en bootcamp frem mot innspurten av seriespillet for å få forberedt oss optimalt mot de siste viktige kampene.

LES OGSÅ: – Skal de kunne utfordre Apeks må alt klaffe på sluttspillet

Har jobbet for dette i lang tid

Erling Rostvåg sier han er kjempefornøyd med at en slik løsning er på plass.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game sier til Gamer.no dette er noe de har jobbet for i lang tid. Nå har TV 2 ønsket at Telialigaen skal være plattformen for å komme inn i denne kvalifiseringen, og det er Rostvåg veldig fornøyd med.

– Dette er kjempepositivt for norsk e-sport og Telialigaen. At vår arena er en vei inn til større turneringer og kan gi store muligheter for de norske lagene. Dette er noe vi har jobbet for i flere år, og det er noe vi ønsker og håper å få til mer av. Også i flere spill. Det er for tidlig å si hvor omfattende det kan bli, men vi håper at det kan utvides enda mer.

Vanligvis ville man tenkt at dette skulle gjelde vinneren av sluttspillet i ligaen, men denne gangen var det rett og slett ikke tid til å vente så lenge, forklarer Rostvåg.

– Det handler rett og slett om tid og forespørsel som gjør at det gjelder seriespillet, og ikke sluttspillet. Idéelt sett skulle det vært vinneren av sluttspillet, og vi kommer til
å jobbe for at det er malen fremover, men vi må se litt på timingen. Et eksempel kan jo være at vinneren av sluttspillet i vår får plassen til høsten.

Likevel ser Rostvåg at det potensielt kan gjøre seriespillet enda mer seriøst, og ser spesielt frem til kampen mellom Apeks og Bifrost i siste runde, om de fortsatt ligger likt.

– Det er jo litt kult når vi denne sesongen kan få en ren seriefinale mellom Bifrost og Apeks i siste runde. Det er kjempekult og det gjør seriespillet og ligaen veldig spennende om Bifrost holder følge med Apeks hele veien. Optimalt sett burde det vært sluttspillvinneren, men jeg ser at dette kan gjøre seriespillet viktigere og tyngre. Kanskje kan vi legge opp til at dette skjer oftere, sånn som i fotballen der topp fire i en liga kommer til Champions League. I fremtiden kan vi kanskje ha noe liknende i Telialigaen.

LES OGSÅ: – «RUBINO» har fått en betennelse i armen

Skjønner valget av Nordavind som invitasjonslag

Blast sammen med TV 2 har som nevnt valgt ut Nordavind sitt internasjonale lag som den ene invitasjonsplassen. Dette skjønner Rostvåg.

– Det er Blast som har lagt føringene på at det skal være en invitasjon og en kvalifisering. Sånn som norsk Counter-Strike ser ut i dag er det to lag som det er naturlig å invitere, og Nordavind sitt internasjonale lag er ikke med i Telialigaen. Apeks ligger an til å vinne Telialigaen, så jeg mener det er naturlig. Nordavind slo jo nå nylig Apeks i minor-kvaliken også, sier Rostvåg.

Likevel mener Rostvåg at e-sporten er veldig formbasert, og at slike invitasjoner bør avventes til siste liten slik at man kan få det laget som er i best mulig form når turneringen nærmer seg.

– I fremtiden bør invitasjonen avventes helt til i siste liten, og basere det på formen til lagene. Hadde valget vært opp til meg hadde jeg gått for de som deltar i utelukkende norske turneringer, men jeg har full forståelse for Blast sine føringer denne gangen, avslutter Rostvåg.

LES OGSÅ: IEM Katowice stenger dørene av frykt for koronavirus

Siste fra forsiden