Semifinale - Telialigaen - League of Legends

– Sesongen er ikke en suksess for meg før jeg har vunnet finalen

Joachim «Accziz» Torsvik i Fact legger press på seg selv og laget før semifinalen mot Celestial onsdag kveld.

Torsvik håper på Riddle i finalen.
Fact Revolution

SLIK SPILLES SEMIFINALENE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

30. oktober 18:00: Celestial - Fact
31. oktober 18:00: Riddle - Nordavind

Onsdag kveld er det klart for første semifinale i Telialigaen League of Legends. Her er det Fact Revolution som møter Celestial. Sistnevnte sikret seg sluttspillplassen allerede søndag etter en tiebreaker mot Dreamz. Håkon «Koolberg» Solberg i Celestial sier at det ble liten tid til forberedelser.

– Semifinalen blir tatt litt på sparket for vår del. Vi har ingen suksessfull plan mot Fact, og har veldig lite oppdatert informasjon om hvordan de spiller. I tillegg mistet vi coachen vår «Veigar V2» til Riddle rett før tiebreaker-kampen mot Dreamz, forteller Solberg.

LES OGSÅ: Celestial Gaming og DreamZ møtes i tiebreaker etter nok en poengdeling

Kristian «Sangopan» Heggland (til venstre) trives på sluttspillet. Her under finalen i vår sammen med Julian «DogSledder» Nash.
Sindre Stien

Den andre semifinalen spilles på torsdag. Der møtes Riddle og Nordavind. De to vinnerlagene møtes i en finale under sluttspillet av Telialigaen på Meet Ullevål senere i november. Ekspertkommentator i Telialigaen, Kristian «Sangopan» Heggland forteller sin spådom om onsdagens viktige semifinale.

– Selv om Celestial vant 2-1 mot Dreamz i helgen, har Fact vært bedre generelt gjennom sesongen. Celestial er nødt til å heve seg et hakk eller to for å kunne nå finalen. De har vist bedre takter de siste rundene, og har alltid hatt det mentale på plass, men jeg tror Fact blir for sterke i kveld og tar seieren 3-1, forteller Heggland.

Den første semifinalen mellom Celestial og Fact ser du på vår Twitch-kanal onsdag klokken 18:00 »

– Vi håper vi møter Nordavind i finalen

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Solberg forteller videre at laget er glade for å kunne bevise at de er gode nok til å nå sluttspill, selv uten forrige sesongs stjernespillere.

– Et tap mot Fact Revolution i semifinalen støtter det mange mener: At «Hatrixx» og «Sharp» var grunnen til at vi kom til finale i fjor. Selv om vi nå har slått ut de nevnte spillerne i tiebreakeren, må vi bevise at vi kan slå Fact i en best av fem-kamp.

Celestial har spilt hele fem uavgjort denne sesongen, med én seier og ett tap henholdsvis. Solberg forklarer dette på en litt morsom måte.

Solberg sier at de er stolte over sin nye rekord.
Sindre Stien/Good Game
Les også
Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

– Vi er nå offisielt det eneste laget i historien som går inn i semifinale med kun én seier. Etter fjorårets triumf måtte vi finne nye titler å forevige oss i, og dette er den vi valgte i år. Kall det gjerne en nisjetittel, men det blir nok god stund får noen tar den fra oss.

LES OGSÅ: – Celestial lever litt for godt av å være regjerende seriemestere

Solberg og gutta har gjort det til en vane å vinne første omgang, for så å tape andre omgang. Nå møter de Fact i en best av fem. Solberg har planen klar.

– Mot Fact planlegger vi å vinne første, tredje og femte omgang. Alt annet er bonus.

Skal Celestial klare å slå Fact, så gleder Solberg seg til å se en viss klubbeier på sidelinjen.

– Vi håper vi møter Nordavind om vi kommer til finalen, rett og slett fordi det betyr at «Kekmek» (Mohammed Barzinje, daglig leder i Riddle red. anm.) heier på oss fra sidelinjen, og det var vanvittig moro sist gang.

Solberg mener at det ikke stresser han om de skal spille på scenen i Oslo, og fokuserer heller på målet.

– Man blir aldri helt vant til å spille på scenen, men personlig blir det eventuelt min 8. eller 9. sceneerfaring, så jeg stresser ikke så mye med det. Det som er stort er å ta med trofeet hjem.

På spørsmål om hvordan han tror den andre semifnalen ender, sender han et lite stikk til Nordavind.

– Jeg stoler på at Omid «Touch» Rosander har stålkontroll i bot-lane mot «Nomi», og at Nordavind tar seg til en ny andreplass i år, avslutter Solberg.

LES OGSÅ: Celestial sjokkerte alle og vant Telialigaen

– Syntes alltid det er gøy å spille på en scene

DISSE SPILLER FOR FACT

Vis mer

Jannik «SyRaX» Born (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Joachim «Accziz» Torsvik i Fact sier at han synes det er merkelig å ha så kort tid på forberedelser inn mot en semifinale.

– Synes det er veldig rart at vi bare får tre dager til å forberede oss på motstanderen vår, men vi er klare for hvem som helst uansett, forteller Torsvik før han legger til.

– Sesongen er ikke en suksess for meg før jeg har vunnet finalen.

LES OGSÅ: – På onsdag kommer vi til å ha alle de andre sluttspilllagene i ryggen

Dermed legger Torsvik opp til at laget må vinne både semien og finalen. Han forteller litt om grunnen til lagets suksess denne sesongen, samt hva som må til for å slå Celestial onsdag.

– Grunnen til at vi har gjort det så bra denne sesongen, er at vi rett og slett bare er bedre enn de andre lagene, og vi trenger bare å fortsette å spille som vi har gjort så slår vi Celestial. Den eneste måten Celestial kan vinne på er gjennom bot-lanen deres, og jeg er selvsikker på at jeg og «Mirbs» er ett nivå høyere enn de som står på motsatt banehalvdel.

Torsvik håper på Riddle i finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Torsvik forteller at han ønsker seg Riddle som motstander i finalen, men at han tror det blir vanskelig.

– Hadde hatt lyst å møte Riddle i finalen, da vet jeg det hadde vært en enkel seier for oss. Uansett er jeg veldig sikker på at vi møter Nordavind noe som blir en mye bedre finale for alle sammen, sier Torsvik før han legger til.

– Med mindre Riddle gjør et mirakel med den nye coachen sin, «Veigar v2», så kommer de til å bli knust. De har vært veldig dårlig denne sesongen så ser ikke helt hvordan de skal vinne.

Nå gleder Torsvik seg til semifinale, men ser aller viktigst frem mot å spille på scene. Det liker han.

– Syntes alltid det er gøy å spille på en scene, føles mer viktig og er mye mer spennende, avslutter Torsvik.

Siste fra forsiden