Feature

Telialigaen - Counter-Strike

– Sesongen vår startet veldig trøblete

Thomas «Vertigo» Andresen og Nordavind møter Apeks i semifinalen i Telialigaen lørdag. Han har fortalt litt om hvordan sesongen har vært for laget.

Mohammed Barzinje/Riddle

Etter at Nordavind valgte å satse på to lagoppstillinger denne sesongen, og gå ut med et internasjonalt lag samt ett som deltok i Telialigaen, var det store spørsmålet før sesongen om de i det hele tatt skulle klare å komme seg til sluttspillet.

LES OGSÅ: – Man burde jobbe mer for lag med begge kjønn

Det svaret fikk vi mot slutten av sesongen, da laget kom inn i et stabilt spor og sikret plassen. Det internasjonale laget har snublet et par ganger, i likhet med sin norske motpart, og så langt så ser to-lags-satsingen ut til å være litt ustabil. Apeks troner alene på toppen på tabellen, og ingen trodde Nordavind kunne hamle opp med den tredobbelt regjerende seriemesteren. Det klarte de heller ikke, i seriespillet.

I denne artikkelen har vi tatt en titt på Nordavinds sesong, og ser litt frem mot helgens kamper i sluttspillet.

SESONGENS SPÅDOM: Denne sesongen har Apeks alt å tape

Sluttspillet ser du på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 11:00 »

– Sesongen vår startet veldig trøblete

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Simen «Sido» Rem
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Thomas «Vertigo» Andresen og Nordavind ble tippet i sluttspillet av alle som spådde i forkant av sesongen, men ble fordelt på alle fire plasseringene. Andresen forteller litt til Gamer.no om en kaotisk sesong for laget.

– Sesongen vår startet veldig trøblete, da vi hadde flere som hadde fått ferier i gave tidligere på høsten. «DreamcatchR» mistet de to første serierundene. Dette var samtidig som jeg kom til å miste den andre serierunden, og kom hjem fra USA dagen før tredje serierunde. Her rotet vi bort viktige poeng mot både Riddle og Celestial, som gjorde det vanskelig for resten av sesongen. Deretter bestemte «DreamcatchR» seg for å slutte med Counter-Strike, som gjorde at vi måtte ha en nødløsning i den fjerde serierunden, som gjorde at vi rotet bort ytterligere poeng. Det var da vi fikk hentet inn «Sido», og fikk startet å trene siikkelig med vårt nye lag, og vi gjorde rent bord mot alle utenom Apeks og Bifrost. Vi kunne fint fått med oss poeng i disse kampene også, forteller Andresen.

Andresen er fornøyd med sesongen i Telialigaen til tross for alle problemene laget har hatt.

Det ble rot da «DreamcatchR» forlot laget midt i sesongen.
Mohammed Barzinje/Riddle

– En av våre mål for laget var definitivt å komme til sluttspillet i Telialigaen, som vi har innfridd. Vårt andre mål er å komme til Advanced i ESEA, som ble litt ødelagt av flere av grunnene jeg nevnte tidligere her. Vi er derimot midt i en ny sesong i ESEA, hvor vi håper å gjøre det bra, sier Andresen før han legger til mer om sesongen i Telialigaen.

– Vil vel tro at sesongen endte som mange forventet egentlig, da de fire favorittene endte opp i sluttspillet. Det var vel på forhånd forventet at det kunne bli ganske tett i bunnstriden, som viste seg å være riktig også.

Les også
«jkaem» og «Polly» klar for Apeks Rebels 

LES OGSÅ: Valve utsetter The International til neste år

Fortsetter sammen

Andresen sier at både klubben og laget tenker å fortsette å satse på to forskjellige lag. Utover våren og sommeren har de flere ting planlagt.

Thomas «Vertigo» Andresen (her avbildet mens han spilte for Riddle) sier at Nordavind-gutta satser videre sammen.
Sindre Stien/Nordavind DNB

– Planen for laget er å fortsette sammen, da vi har pågående turneringer ut juni, i både ESEA og Fragleague. Deretter kommer vi vel til å ha en sommerferie, før vi setter i gang igjen mot neste sesong. Det er viktig for Nordavind å delta i norske turneringer som Telialigaen, så jeg tror de ønsker å fortsette med dette. Vi opererer som to ganske adskilte lag likevel, selv om vi spiller for den samme klubben.

Sluttspillet i Telialigaen spilles altså på nett denne sesongen, på grunn av den pågående corona-epidemien. Andresen tror noen lag vil dra fordel av dette.

– Jeg tror det vil gi samtlige spillere litt mindre nerver muligens, men jeg tror ikke så mange vil direkte påvirkes av dette. Det er vel kun Bifrost som har spillere som tidligere har vist store problemer med å prestere på en scene, så dette er vel det eneste laget hvor dette vil gi en klar fordel, mener Andresen.

Hva som skjer med sluttspillet neste sesong og utover høsten generelt er usikkert, men som mange andre så håper Nordavind-gutta at det blir en mer normal situasjon etter hvert.

– Jeg både håper og tror at ting har roet seg ned innen neste sluttspill, men det er dessverre umulig å si. Jeg personlig synes det er veldig kjedelig at sluttspillet ender opp på nett, da sluttspillet på scene med publikum er noe av det man ser frem til. Jeg har derimot full forståelse for at det må bli slik nå, men håper vi er i en annen situasjon ved neste sluttspill.

LES OGSÅ: Sluttspillet i Telialigaen spilles uten publikum

– Apeks er den store favoritten

Andresen mener Celestial har gjort en god jobb denne sesongen.
Mohammed Barzinje/Good Game

Andresen trekker frem en outsider, en som ikke kom seg helt til sluttspillet, når han svarer på spørsmål om hvilket lag som har overrasket han mest i løpet av seriespillet denne våren.

– Jeg vil defintivit trekke frem Celestial som det laget som har overrasket mest både positivt og negativt. På den positive siden har de klart å ta ett kart mot nesten alle topplagene i ligaen. De står derimot med null seire, som viser at de har store problemer mot antatt dårligere lag. De er definitivt laget som har kommet med flest overraskende resultater. Jeg synes muligens det var litt overraskende at et lag som Midgard endte opp med så få poeng, da de hadde flere rutinerte spillere. Jeg er derimot veldig usikker på hvor mye tid som faktisk ble lagt ned i laget her, så det er kanskje litt vanskelig å si noe om det likevel.

Som nesten alle andre holder Andresen en knapp på Apeks i sluttspillet, men nevner naturlig nok den største svakheten favoritten har, nemlig at de spiller med treneren sin, som en potensiell mulighet for de andre lagene å skinne.

– Det er vel liten tvil om at Apeks er den store favoritten før sluttspillet, som det eneste fulltidslaget som er med. De spiller riktignok med «Polly» som er lagets trener, og tidligere spiller for laget. Hvor mye dette vil påvirke laget, og hvor mye tid de har brukt på å spille han inn i laget vet jeg derimot veldig lite om. For vår del håper vi på å vise oss fra en veldig bra side mot Apeks, som uten tvil er en tøff motstander. Vi spilte veldig bra mot de i seriespillet, men slet da med å få inn de siste rundene for å vinne kartene. Nå har vi spilt sammen i en lengre periode, så vi håper at det går hele veien inn denne gang.

LES OGSÅ: – Vi var sultne på revansj og følte vi kunne ta Ence

Helt til slutt spurte vi Andresen hvordan han tror den andre semifinalen vil utarte seg. Der spiller begge lagene noe på hælene, etter at Bifrost mister to spillere etter sesongen, og Riddle, som i følge Andresen, ikke spiller sammen mer.

– For den andre semifinalen, mener jeg Bifrost var det klart beste laget i seriespillet, og jeg hadde gledet meg til å se de på lan. Nå blir jo som kjent sluttspillet på nett, samtidig som laget har meldt at to spillere skal forlate de etter sesongen. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd her, men synes det er en merkelig avgjørelse. De skal samtidig møte et lag som tilsynelatende ikke spiller sammen lenger heller, så det blir en noe spesiell semifinale, avslutter Andresen.

Siste fra forsiden