Shadowgrounds

Husker du Alien Breed? Det gjør tydeligvis finske Frozenbyte også, og nå kan du prøve en omfattende demo av spillet deres.

Shadowgrounds beskrives som et eksplosivt actionspill hvor handlingen sees skrått ovenfra. Spillet foregår i en fremtid hvor vi jordboere har oppdaget at vi ikke er alene. Nå blir en menneskelig koloni invadert av en horde med fæle romvesener. Spilleren må hjelpe til med forsvaret av kolonien og evakueringen av sivile, samtidig som han må prøve å finne ut hvor monstrene kommer fra, slik at de kan stoppes.

Shadowgrounds tillater spilleren å skreddersy våpnene sine ved hjelp av en stor mengde oppgraderinger, og disse kan fritt kombineres på en rekke dødelige måter. Utvikleren skryter også av ødeleggbare spillmiljøer, slik at resultatet av overdreven bruk av de eksplosive våpnene spillet har å by på blir slik som forventet.

Noen ganger får du spille ved siden av datastyrte hjelpere, og i tillegg har utviklerne en liten ekstra godbit til oss, nemlig kooperativ flerspiller for opp til fire spillere (på samme datamaskin). For mer informasjon om Shadowgrounds kan du besøke spillets offisielle nettsted.

Nå har Frozenbyte lansert en demo av spillet, i samarbeid med sin amerikanske utgiver, Meridian4. Denne inneholder de to første oppdragene i spillet, og flere ulike våpen (som iZ8 Minigun, WM6 Grenade Launcher og WP650 Flamer). I det første oppdraget må du undersøke det som først virker som en rutinemessig strømstans, men som raskt viser seg å være noe helt annet.

I oppdrag nummer to må du redde korporal Jane Arwyn, som er fanget og i stor fare. Oppgaven kompliseres av horder med romvesener og en sjefsfiende på størrelse med en semitrailer. Heldigvis er du, som leiesoldaten Tyler, godt utrustet til å sparke romvesen-rumpe, så det hele går nok godt til slutt.

Demoen er på 383 MB, og kan lastes ned herfra:

Shadowgrounds lanseres på PC, og skal etter planen ligge i butikkhyllene i løpet av april 2006.

Siste fra forsiden