Anmeldelse

Sherlock Holmes: The Silver Earring

Armert med forstørrelsesglass, målebånd og din muspeker, må Sherlock Holmes løse nok en mordgåte. Tradisjonen tro er løsningen langt fra så enkel som det ser ut til ved første øyekast.

Side 1
Side 2

Det har vært skrevet utallige bøker om Sherlock Holmes, og adressen 221b Baker Street er antakelivis mer kjent enn adressen til Buckingham Palace. Med sin assistent, Dr. Watson, har detektiven gjennom årtier løst mordmysterier som i utgangspunktet har synes å være umulige å løse. The Case of The Silver Earring er intet unntak.

En klassisk historie
Denne gangen utspiller handlingen seg på en herregård på nordsiden av 1800-tallets London. Der har Sir Bromsby invitert både familie, forretningsforbindelser og andre bekjente på stormiddag, med levende musikk, høye glass og sigarlukt i gardinene. Men, festen får en brå vending når Sir Bromsby bare sekunder etter å ha startet på åpningstalen faller død om på podiet med et dødelig skuddsår rett i hjertet. I en døråpning bare noen meter unna står datteren i en sky av røyk og ser forskrekket ut, og etter det obligatoriske kaoset som oppstår etter en slik situasjon, står våre venner Sherlock og Watson igjen - klare til å etterforske.

I god gammeldags eventyrspillånd betyr det med andre ord å lete etter fotavtrykk, substanser, prate med alle man kommer over og bruke forstørresesglass, målebånd og reagensglassene flittig i jakten på morderen. For selv om datteren er hovedmistenkt til å begynne med, ville det selvsagt ikke vært et ordentlig Sherlock-mysterium uten at det er en langt dypere historie som ligger bak mordet.

Spillet følger en nokså standard oppskrift på pek-og-klikk-eventyrspill - ikonet man styrer på skjermen endrer seg til en hånd dersom noe er av interesse, eller til et bilde av en person dersom man kan snakke med vedkommende. Dialog foregår på enkleste måte - et knippe temaer vises i en boks og deretter er det bare å klikke på en og en. Siden alle spørsmålene kan være like viktige, må de også stilles alle sammen, og det er også viktig å følge med.

Kveldsquiz
Etter hver dag i spillet er nemlig hovedpersonen og hans makker samlet i Baker Street og må gå igjennom dagens oppdagelser. Dette gjøres i form av en quiz der spørsmålene må besvares med ja eller nei, samtidig som man må legge frem bevis for å støtte opp under svaret; i form av enten en replikk, en gjenstand eller et notat. Det kan også være funn som må undersøkes nærmere på kontorpulten før dagen er ferdig. Her må en bruke både mikroskop, åpen flamme, tilsetningsstoffer etc.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden