Sid Meier legger jernbane igjen

I 1990 skapte Sid Meier Railroad Tycoon, og nå er han tilbake i sjangeren han selv var med på å grunnlegge.

2K Games og Firaxis har nå kunngjort Sid Meier's Railroads, det neste spillet i den kritikerroste og populære Railroad Tycoon-franchisen. Spillet kommer til PC denne høsten, og gir deg i oppgave å bygge ditt eget jernbaneimperium. Det hele begynner med støyende damplokomotiver som gode, gamle Consolidation, men etter hvert som spillet utvikler seg får du tilgang til både dieseldrevne og elektriske lokomotiver.

Som tidligere i denne serien er fokus på å frakte varer og passasjerer mens du sørger for å holde sleipe forretningskonkurenter og utspekulerte togrøvere unna. Etter hvert som du spiller vil byer og industrier vokse frem rundt deg, noe som skaper nye forretningsmuligheter for tilpasningsdyktige jernbanemoguler.

Du må legge jernbanene dine slik at du kan tjene penger på å frakte råmaterialer til fabrikkene og ferdige produkter til kundene, samtidig som du tjener penger på å frakte post og passasjerer mellom byene (totalt får vi over 20 typer produkter). Spillet kommer med en mengde enspillerscenarier, samt sandkassemodus, redigeringsverktøy og mulighet for å spille mot andre over LAN og nettet.

Spillet inneholder 30 forskjellige lokomotiver, og lar deg i tillegg designe dine egne lokomotiver fra bunnen av, ved hjelp av noe som kalles "LocoBuilder". Du kan også skreddersy vognenes farger og logoer, slik at jernbaneimperiet ditt blir virkelig unikt. Det å legge baner skal være ekstremt lett, og broer og tunneller legges inn automatisk etter som det er behov for det.

I følge rapporter på nettet har utviklerne av de to siste Railroad Tycoon-spillene, PopTop Software, nylig blitt slått sammen med Firaxis. Begge studioene eies av Take 2, som også eier 2K Games. PopTop lot sist høre fra seg med Shattered Union, et turbasert strategispill som tok for seg en ny amerikansk borgerkrig.

Siste fra forsiden