Sid Meier utvikler nytt Pirates-spill

Her. I Los Angeles. I kveld. Omtrent halv syv lokaltid. Atari samlet sammen journalistmassene på årets E3-messe for å gi dem to braknyheter. Sammen med lederfigurene i selskapet, var også den legendariske Sid Meier til stede.

Meier representerer selskapet Firaxis som nå har gått inn i en samarbeidsavtale med Atari, selskapet som inn til nylig var kjent som Infogrames.

På en svært dramatisk måte ble de to brennhete titlene kunngjort. Civilization Conquests, en tilleggspakke til strategispillet Civilization 3, er under utvikling. Atari ønsket ikke å komme med spesielle detaljer utover det vanlige tilleggspakke-pratet. Forbedret gameplay, nye muligheter, flere diplomatiske valg, og så videre. Mer informasjon om pakken kommer på løpende bånd i tiden fremover.

Så kom nyheten mange har ventet på. Sid Meier og resten av gjengen i Firaxis har begynt å jobbe med en nyskapning av det klassiske sjørøver-spillet Pirates! Nyheten ble faktisk så vel mottatt at Sid Meier selv, samt hele det oppmøtte pressekorpset hylte ut i et unisont "Arrr!". Det var litt av et syn. Meier fastslo raskt at spillet vil være svært tro til originalen (da snakker vi naturligvis også om Gold-utgaven), men at spillet denne gang tar i bruk ekte 3D-grafikk. Han la frem det faktum at teknologien i dag endelig er klar for en oppfølger, noe som bør tilsi at sluttproduktet trolig blir svært pent å se på. Oppskriften vil være den samme: Du begynner som en lavt rangert pirat-wannabe, og derfra jobber du deg oppover. Forhåpentligvis ender du opp som en fryktet pirat, gjerne med øyelapp og treben.

Ja, Atari gjorde det faktisk klart at muligheten til å bruke treben ville ha sin plass i spillet. Ingen dato er fastsatt enda, men Meier og kompani presiserte at det blir i 2004. Det første pressematerialet for spillet kommer trolig ikke før i begynnelsen av året, dessverre. Når bildemateriale til Civilization Conquests legges ut, er også uvisst.

For de uinnvidde til originalspillet, kan Pirates! best beskrives som en blanding av rollespill, actionspill og strategi. Du utvikler din egen rikdom og berømmelse, anskaffer stadig nytt og bedre skip, og seiler rundt på de åpne hav. Meier beskrev spillet som en film hvor du er stjernen, noe han ønsket å legge vekt på i det kommende spillet. Du blir tatt med på en reise som du bestemmer hvordan skal gå for seg, en reise som helt og totalt innebefatter pirater og saltvann. I det originale spillet seilte du selv rundt, deltok i sjøkamper, bordet stakkarslige handelsmenn og invaderte byer. Du kunne selge varer i byene, og inngå i avtaler med de mange guvernørene. Vi får bare håpe det blir like bra som originalen, og med Sid Meier ved roret er det vanskelig å forestille seg noe annet. Han er guruen bak blant annet Civilization-spillene, Colonization og Alpha Centauri.

Siste fra forsiden