No Doubt saksøker Activision

Sinte stjerner

Band Hero skaper sinne hos superstjernene.

Band Hero kommer til et vell av formater i slutten av denne uken, men har allerede kommet ut i USA. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

No Doubt, som er en del av spillet, har nemlig tatt ut søksmål mot utgiver Activision. Man mener at det er et kontraktsbrudd at deres figurer i spillet kan brukes til å utføre andres sanger. Hele poenget med spillet er nemlig å mikse artister slik at man får sin egen drømmegruppe.

De kan spøke og le, men ikke med Activision.

Gwen Stefani & co. trodde derimot at man kun skulle bruke tre av deres sanger i spillet.

– Bandet er veldig skuffet at deres navn og likhet ble brukt uten tillatelse. De var enige om å spille tre sanger som et band. Activision har plassert dem i 62 andre sanger og delt opp gruppa uten å spørre om lov, sier No Doubt-manager Jim Guerinot til Los Angeles Times.

Én ting det klages ekstra på er at man kan bruke Gwen Stefani til å synge Honky Tonk Woman av Rolling Stones. Dermed synger hun om sex med kvinnelig prostituerte.

Jon Bon Jovi har tidligere vært kritisk til at man bruker artister til å utføre andres sanger, og Kurt Cobain-enke Courtney Love ble rasende da den avdøde Nirvana-vokalisten sang annet enn eget materiale i Guitar Hero 5.

Activisions respons på No Doubts søksmål:

– Activision har en skriftlig avtale om å bruke No Doubt i Band Hero. Dette er en avtale som er signert av No Doubt etter lengre forhandlinger med deres representanter, som har tiår av erfaring innen underholdningsindustrien.

Siste fra forsiden