Telialigaen - League of Legends

Siste sluttspillplass avgjøres onsdag kveld - uavgjort fører til tiebreak

– Nå begynner vi å bli mer komfortable og har fått taket på det, og vi er klare for å vise det mot Dreamz, forteller Celestial-spiller Per Andre «Bentsen» Bentsen.

 
Marianne Hofseth/Celestial

SLIK SPILLES SISTE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Fact - Reapers
Nordavind - Vanir
Northern Light - Riddle
Celestial - Dreamz

Alle kampene spilles klokken 18:00, med unntak av hovedkampen som går klokken 20:00.

Støvet har såvidt rukket å senke seg etter søndagens oppgjør før det igjen er duket for kamp i førstedivisjon på onsdag. Per Andre «Bentsen» Bentsen i Celestial sier at de er klare for en ny runde, men at de må bryte uavgjort-forbannelsen.

– Jeg vet ikke helt hva som er årsaken til denne forbannelsen, men det virker som at vi sliter med å holde fokuset i to kamper på rad. Det er mulig vi blir for høye på oss selv, ettersom vi har enda ikke har tapt første kampen mot noen av lagene vi har møtt. Mot Dreamz vet vi at vi må ha resultater, sier Bentsen, før han legger til.

– Vi har også venner på motstanderlaget, så kanskje det kan hjelpe oss med å holde oss skjerpet i kamp nummer to.

Se den avgjørende hovedkampen mellom Celestial og Dreamz på vår Twitch-kanal onsdag kveld klokken 20:00 »

Ukens hovedkamp er nemlig framskyndet grunnet overlapp med kvartfinalene i League of Legends Worlds, som også finner sted på søndag. I den siste runden av Telialigaens ordinære seriespill er det derimot duellen mellom Celestial og Dreamz som er i fokus, ettersom kampen direkte kan avgjøre hvilket av de to lagene som sikrer siste plassen i årets sluttspill.

Likevel trenger ikke hovedkampen å avgjøre hvem som tar den siste sluttspillplassen i kveld, siden Starwish ble trukket fra førstedivisjon på mandag etter mangelfullt oppmøte i sesongens åttende runde. Dermed har poengledelsen ovenfor Celestial plutselig forsvunnet under føttene på Dreamz.

Der de før var to poeng foran Celestial, og dermed kunne komme unna med poengdeling, er de nå plassert likt på 7 poeng hver. Det medfører at uavgjort i ukens hovedkamp vil resultere i enda et oppgjør litt senere mellom lagene før årets sluttspill.

Slik ser tabellen ut før siste og avgjørende runde i Telialigaen League of Legends.

– Vi gleder oss til å bryte mønsteret

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Bentsen har har i tidligere intervjuer med Gamer.no vært tydelig på at han og laget har hatt en stødig forbedring i form de siste ukene, blant annet ved å peke på 2-0-seieren deres over Riddle I NEL, samt jevne kamper mot Nordavind. På spørsmål om hvordan laget nå til slutt ser ut til å finne frem til riktig form, svarer Bentsen at det har funnet sted en betydelig omstilling i laget.

Marianne Hofseth/Celestial

– Jeg kom jo inn i høst som ny mid-laner i laget, med en litt annen spillestil en det «Zhandia» hadde. Vi ble derfor nødt til å endre på hvordan vi skulle «drafte» og spille kampene våre, og det har vært en stor prosess. Nå begynner vi imidlertid å bli mer komfortable og har fått taket på det, og det er vi klare for å vise mot Dreamz. Forhåpentligvis slår vi dem og sikrer oss den siste plassen i sluttspillet, forklarer Bentsen.

Les også
– Vi er fortsatt gode nok til å slå Gemini

Likevel mener Bentsen det blir vanskelig å spå hvordan oppgjøret mot Dreamz kommer til å se ut. Dette blant annet på grunn av usikkerheten rundt lagoppstillingene, som enda ikke er spikret.

– Det virker som om de er veldig gode på gode dager, og veldig dårlige på dårlige dager, men de har også veldig gode individuelle spillere å ta av, så det gjenstår å se hvem som møter opp til kampen på onsdag. Vi er klare for å se det de har å tilby, og gleder oss til å bryte mønsteret ved å vinne kamp nummer to for en gangs skyld, avslutter Bentsen.

– En kamp hvor alt står på spill

DISSE (ANTAR VI) SPILLER FOR DREAMZ

Vis mer

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Veselin «Hatred» Popov (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Anders «Sharp» Lilleengen (ADC)
Sander «Zhandia» Skogstad (Support)

I motsatt leir mener derimot Bendik «Quickom» Olsen at Celestial vil måtte vente enda lenger på å ta tre poeng. I følge han er Dreamz mer enn gode nok for å håndtere onsdagens motstander, og gir Nordavind spiller Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas mye av æren for at de ikke fikk vist dette forrige runde.

Bendik «Quickom» Olsen sier de er klare for å knuse Celestial.
Privat

– Form-messig er vi klare for å knuse trynet til Celestial på onsdag. I den forrige runden var «Ploxy» på et oppdrag hvor det virket som at livet hans sto på spill. Celestial har derimot store svakheter, og disse kommer de til å få kjenne på i morgen, sier han, før han legger til.

– Den beste top-laneren vil vinne kampen, sier han selvsikkert om sin egen rolle.

Om Bentsens beskrivelse av Dreamz som et myntkast-lag, medgir Olsen at det ligger noe sannhet i beskrivelsen. Likevel virker han ikke til å se på dette som en svakhet.

– Det at vi er et myntkast-lag er ikke en spøk. Noe av det er tilfeldig mens noe også er bevisst. Vi liker å leke med maten. Kampen blir en kamp hvor alt står på spill, her har vi heldigvis med veteraner som presterer i viktige kamper. Denne kampen gjelder det, avslutter Olsen.

Siste fra forsiden