Strid om Brütal Legend

Sjalusidrama

Activision Blizzard hevder de fortsatt har rettighetene til Tim Schafers metallspill.

Før jul kom gladnyheten om at Double Fines actioneventyr Brütal Legend hadde fått et nytt hjem hos Electronic Arts. Spillet var et av flere som ble droppet da spillutgiverne Activision og Vivendi Games ble slått sammen til Activision Blizzard i fjor, men nå hevder visstnok det nye gigantselskapet at de fortsatt har rettighetene til spillet.

Ifølge spillbloggen hos Variety har Activision Blizzard sendt brev til EA hvor de informerer om visse bekymringer rundt rettighetene til Brütal Legend. De hevder de fortsatt var i forhandling med Double Fine og at EAs nye avtale med utvikleren dermed ikke er gyldig.

Activision Blizzard skal visstnok ikke ha interesse av å utgi spillet selv, og det antas at de vil ha betalt for rettighetene. Double Fine derimot hevder de eier alle rettighetene til spillet og at de stod fritt til å se etter en ny utgiver etter Vivendi Games opphørte å eksistere.

Variety har ikke fått saken offentlig kommentert av Activision Blizzard, men en talsmann for EA var mer snakksalig:

– Vi tviler på at Activision vil prøve å saksøke. Det blir som en ektemann som forlater familien for så å saksøke kona når hun finner seg en kjekkere fyr.

Diskuter artikkelen

Siste fra forsiden