Telialigaen - Counter-Strike

– Skal de kunne utfordre Apeks må alt klaffe på sluttspillet

Bifrost forlenget seiersrekken mot Bitfix, men har enda ikke møtt de antatt sterkeste motstanderne.

Fire seiere på fire kamper er det blitt for Snorre «fletch» Granerud og Bifrost.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE FJERDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Stabæk Momentum 2 - 0 Reapers
Apeks 2 - 0 Team Midgard
Celestial 0 - 2 Riddle
Bitfix 0 - 2 Bifrost

Nordavind 1 - 1 Lions (spilt 24. februar)

Se resten av kampene i terminlisten »

Bifrost seiler for alvor opp som en av favorittene i Telialigaen denne sesongen. Mandag kveld tok laget sin fjerde strake seier mot Bitfix.

Det første kartet ble en ren overkjøring fra Bifrost sin side som sikret et raskt 16-3-resultat på Inferno. Bitfix skulle imidlertid ikke gi seg uten kamp og hentet seg strålende inn igjen på Overpass og presset Bifrost inn i overtid. Der ble til slutt Bifrost igjen for sterke, men likevel godt nytt for et Bitfix-lag som ligger helt sist etter at fjerde serierunde er ferdigspilt.

Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen har latt seg imponere av Bifrost til nå denne sesongen, men understreker at sterkere motstandere venter.

– Bifrost har startet sesongen godt og står med full pott etter fire kamper, men har enda ikke fått testa seg mot de andre potensielle sluttspilllagene. De viser mange gode tegn riktignok og at de spiller veldig riktig Counter-Strike, men det spørs om det holder mot lag som for eksempel Apeks. Jeg tippet Bifrost på en andreplass før sesongen og jeg synes ikke det er noen overraskelse at det har gått så bra som det har gjort for dem. Skal de kunne utfordre Apeks må alt klaffe på sluttspillet også og der så vi de slet veldig sist sesong.

Se hovedkampen mellom Bitfix og Bifrost i reprise på TV 2 Sumo »

Dyster tabellesning for Bitfix

I motsatt ende av tabellen står Bitfix kun med ett fattig poeng så langt denne sesongen. Karlsen mener det ser mørkt ut for ringrevene fra Trondheim.

– Det ser dessverre mørkt ut for Bitfix så langt og det blir ikke lysere neste uke når de møter serieleder Apeks. Etter det har de tre matcher hvor det kommer til å være livsviktig at de tar poeng, før de avslutter mot Riddle i siste serierunde. Skal kunne klare å berge plassen i divisjonen, men noe særlig lengre opp enn det blir tungt for Trondheims-laget. De glimter til med individuelle ferdigheter i ny og ne mot Bifrost som gjør at de nesten klarer et spektakulært comeback, men det holder akkurat ikke. Mye positivt å hente fra Overpass og får de på plass enda mer struktur og lagspill skal de klare å berge plassen i hvert fall, avslutter Karlsen.

Slik ser tabellen ut etter 4. serierunde.
Telialigaen

FØR KAMPEN: – Vi har ikke råd til mange tabber

Mistet fokuset

DISSE SPILTE FOR BIFROST

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Mikael «mikki» Gaup
Bjørnar Fauske «bfr» Røn
Snorre «fletch» Granerud

Bifrost hadde små problemer på første kart Inferno, men manglet fokuset etterhvert som kart nummer to utartet seg i følge Mikael «mikki» Gaup.

Les også
– Det var helt sykt

– Inferno gikk veldig bra etter en meget solid anti-terroristside. Vi vant også pistolrunden på terroristsiden og de var nok veldig kjørt etter det og kunne kontrollere inn til sikker seier. Men på Overpass så ble vi litt ufokuserte og klarte ikke å justere oss til hvordan dem spilte sin antiterroristside. De hadde to meget solide AWPere som traff skuddene sine på hver sin del av kartet, som gjorde det meget tungt for oss. Vi fikk oss aldri i gode posisjoner, som da gjorde at de fikk mer rom å jobbe med.

Dermed har Bifrost åpnet sesongen strålende. I tillegg til en prikkfri åpning i Telialigaen har laget i skrivende stund vunnet ti og tapt fire kamper i ESEA Main. Gaup er meget fornøyd med lagets prestasjoner den siste tiden.

Mikael «mikki» Gaup og Bifrost har åpnet sesongen strålende.
Petter Elstad/Good Game

– Jeg syns starten har gått meget bra i begge ligaene, Vi kunne selvsagt vunnet med litt større marginer i noen av kartene vi har spilt tidligere i Telialigaen, men tre poeng er alt som teller for nå og vi retter på feilene vi gjør i etterkant. I ESEA Main så har vi hatt god kontroll de fleste kampene også, slik at vi er 10-4 i kamper akkurat nå, som skal holde til sluttspill. Vi spiller rett og slett for best mulig seeding i den ligaen akkurat nå.

Gaup tar imidlertid ikke av etter den strålende sesongstarten. Bifrost-spilleren mener de kan gi Apeks kamp, men mener likevel Apeks fremdeles er klare favoritter.

– Jeg føler vi er den som kan utfordre Apeks i en eventuell finale eller semifinale, men de er selvsagt fortsatt noen hakk over oss når det kommer til lagspill og slike ting. Føler også noen av ekspertene har undervurdert oss, men vi skal fortsette trykket ut sesongen så får vi ta det da.

LES OGSÅ: Natus Vincere knuste G2 og vant et publikumsløst IEM Katowice

DISSE SPILTE FOR BITFIX

Vis mer

Michael «meCa» Grindhaug
Tony Andre «NiTo» Nilsen
Andreas «alfaN» Nordvik
Genesis Crisostomo «envi» Reyes
Mikael «Creeping» Johansen (innbytter)
Emil «kaas» Kaasa (spilte ikke)

Samtidig føler Gaup at Bitfix har fått dårlig betalt til nå.

– Bitfix er definitivt et lag med mye individuelle ferdigheter, og det fikk vi kjenne på i kampen. De spilte bra til tider, men er også dårlig av oss på Overpass. Jeg tror nok de henter poengene de trenger for å overleve denne sesongen, hvis de ikke rakner sammen midt i et kart, avslutter Gaup.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med Bitfix etter kampen.

Siste fra forsiden