E3 2019 - Moasic

Skjuler Mosaic-mobilspillet en hemmelighet?

Vi fikk en ny trailer til det norske spillet, samt et … mobilspill? … til iOS og Android.

Under PC Gaming Show mandag kveld dukket plutselig en ny trailer til kommende Mosaic ut. Mosaic er det neste spillet til norske Krillbite, som til nå er mest kjent for Among the Sleep som kom ut for noen år siden. Se traileren over.

Så langt kom jeg før artikkelen ble ferdig.
Audun Rodem, Gamer.no

I tandem med den nye traileren lanserte Krillbite et mobilspill kalt BlipBlop som er knyttet til Mosaic. Da vi prøvde Mosaic i fjor var mobilspillet en integrert del av opplevelsen, der hovedpersonen kunne «koble av».

Vi lasta ned og testa spillet og … vel, ja. Det er et spill der du klikker på en knapp for å fo poeng til å kjøpe opp oppgraderinger som lar deg tjene poeng kjappere.

Men skjuler det seg noe mer bak det hele? Med jevne mellomrom får du opp «reklame» for det falske selskapet MosaicCorp som leder til en nettside. Der inne kan du trykke på noen produkter som det falske selskapet visstnok lager, men du kommer også innom et passordskjema. Så langt har vi ikke knekt koden, men det virker som om det kan være mer bak dette mobilspillet enn det som ligger på overflaten.

Du kan selv laste ned spillet til iOS eller Android på App Store eller Google Play.

En dyster verden

Vi fikk prøve Mosaic tidlig i 2018, og det lille vi smakte på ga mersmak.

– Det er alltid vanskelig å anslå hva spill som Mosaic ender opp med å være før man har sett alt. Samtidig er det godt å slå fast at de knappe 20 minuttene vi fikk prøve ga mersmak. Mest spennende blir det å se hvordan Krillbite Studio skal skape en engasjerende opplevelse som balanserer mellom det melankolske og avbrekkene fra denne melankolien, og hvor mye det ukjente har å by på utover dette, skrev undertegnede den gang.

Mosaic kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One en gang i løpet av 2019.

På vår samleside for E3 2019 finner du flere nyheter fra messa »

Siste fra forsiden