Dota 2 - The International 2014

Skuffelser, overraskelser og bra spill i tidenes største Dota 2-turnering

Dette er lagene som går videre etter første del av The International 4

The International 2014 er godt igang.
Valve

Første uke av The International 4 er over og de åtte lagene som skal delta i hoveddelen av turneringen er klare. De gjenstående lagene er Vici Gaming, Newbee, Evil Geniuses, Team DK, Cloud9, Natus Vincere, Invictus Gaming og LGD gaming. Alle lagene er sikret minst 3 millioner kroner, men dette er småpenger når de på fredag begynner å kjempe om en førstepremiepott på 30 millioner kroner.

Kampene begynner fredag 18. juli 18:00 norsk tid og varer ut mandag 21. juli. Når sendingen begynner kan du se den nederst i artikkelen.

Et møte av mestere

Det er nå turneringen tilspisser seg og vi får se hva lagene virkelig har å stille opp med. Vi tar en kjapp titt på de åtte lagene som er med videre i turneringen:

Tre gigantiske skjermer går opp i KeyArena.

Vici Gaming spilte utrolig imponerende under round robin-gruppespillet, og tok førsteplassen med 12 seiere og 3 tap. De har ingen tidligere topplasseringer og var ikke sett på som storfavoritten før turneringen begynte, men det er definitivt forventet at de fortsetter sin imponerende seiersrekke.

Newbee gikk ut av gruppespillet med et middelmådig resultat på 7 seiere og 8 tap. De var tydeligvis ikke fornøyde med dette, for i tredje fase tok de tre strake seiere mot de utrolige sterke lagene Titan, Na'vi og Invictus Gaming. De er et relativt nytt lag som kom på scenen februar i år og har ikke tidligere deltatt i turneringer utenfor Kina, men de har tatt topplasseringer der de har vært med. Etter en veldig imponerende fase 3 er de helt klart blant de største utfordrerne til førsteplassen.

Evil Geniuses tok andreplassen i round robin-gruppespillet med et sterkt resultat på 11 seiere og fire tap. EG er en av bautaene i vestlig Dota, og har vært med nesten like lenge som det har vært et miljø verdt å diskutere. De har hatt et veldig imponerende år, med førsteplasser i turneringer som The Summit og D2L Western Challenge, og en andreplass under ESL One. De har vært et av de sterkeste lagene på verdensbasis i senere tid, og er sett på som det desidert sterkeste vestlige laget i The International 4.

Team DK har i flere år vært et av de beste lagene i verden, og ankommer The International som en av de største truslene. De endte gruppespillet på tredjeplass med et 10-5 resultat, og måtte inn i fase 3 for å spille én kamp mot Cloud 9. Denne kampen endte 2-0 i DKs favør der første kamp endte etter 70 minutter intens kniving, og andre kamp var ferdig etter 11 minutters overhøvling. De deltok under The International 2012 og 2013, men kom seg aldri lengre enn fjerdeplass. I år virker det som de har planer om å ende på pallen.

Cloud9 er en av de største publikumsfavorittene, og stiller som regel alltid opp med underholdende spill. De har lenge vært blant topputfordrerne i de fleste turneringer de deltar i, men har ingen førsteplasser i større arrangement. De er helt klart sultne på en førsteplass, og du skal ikke se bort fra at pallen bærer Cloud 9s hvitt og blått etter at turneringen er ferdig.

NewBee feirer etter en seier over Na'Vi.

Natus Vincere er det eneste laget som har deltatt i finalen i alle de tre tidligere International-turneringene, hvor de har tatt en førsteplass og to andreplasser. En klar publikumsfavoritt, og et av de mestvinnende lagene i Dota 2 – Na'Vi presterer alltid på sitt beste under The International.

Invictus Gaming er vinnerne av The International 2012, og har vært blant topputfordrerne i Dota 2 siden da. Den sisten tiden har de kanskje vært det desidert sterkeste laget, og tok førsteplasser under blant annet ESL One og den kinesiske turneringen WPC 2014. Mange har rangert iG som favorittene til å vinne hele sulamitten, og alt under pallplassering hadde vært en stor overraskelse.

LGD Gaming har i flere år vært blant kjempene i Dota 2-miljøet. De deltar hovedsaklig i kinesiske arrangement, men tar titt og ofte topplasseringer. Blant annet tok de en tredjeplass under The International 2012. De har ikke vunnet så mange av de større turneringene i år, men det kan hende den sovende kjempen våkner under årets The International.

Les også
Midgard seiret etter overtid - kaos i nedre del av tabellen

Overraskelser

Alliance gik ut under gruppespillet.

Når du ser på denne listen med lag er det ett navn som glimrer med sitt fravær. Dette er vinnerne av fjorårets International, svenske Alliance, som ble slått ut etter skuffende prestasjoner i round robin-gruppespillet. Andre lag som ble spådd å nå langt i turneringen, men som ble slått ut ved første anledning, er Fnatic og Team Empire.

Team Liquid sto derimot for den positive overraskelsen da de imponerte under round robin-gruppespillet, og gikk videre til fase 3 av sluttspillet. Dessverre endte de turneringen her etter et tap mot kinesiske LGD Gaming.

Watch live video from dota2ti on www.twitch.tv

Siste fra forsiden