Telenorligaen - Counter-Strike

Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

Tabellen skiller seg tydelig ut med fem sterke lag i toppen, og fem jevne lag i bunn.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM VÅRSESONGEN 2019:

Alt du bør vite om Telenorligaen »

En ny sesong er like rundt hjørnet i Telenorligaen, og etter forrige sesongs seriespill står ti lag nok en gang klare for å kjempe om tittelen som Norges beste Counter-Strike-lag.

Fra forrige sesong har rutinen vært som den alltid har vært i Counter-Strike. Alle lagene har gjort lagendringer, flere har endret navn, nye spillere har dukket opp og noen har lagt opp. Momentum er det eneste laget som har beholdt sin femmer fra siste runde.

Mandag 4. februar braker det hele løs på Gamer.no sin Twitch-kanal med toppkampen mellom regjerende seriemester Apeks og Nordavind. Her får vi umiddelbart servert et toppoppgjør som vil vise hvordan lagenes tilstand er inn mot den kommende sesongen.

For første gang har vi to lønnede lag i toppdivisjonen. Både Nordavind og Apeks opererer med lønn. Like bak er det flere lag som kakker på dørene og ønsker å utforde de profesjonelle, noe som kanskje vil øke seriøsiteten i divisjonen.

Hvis du ikke har fått med deg alle endringene som har skjedd de siste månedene, eller trenger en liten oppfriskning så går vi i dag gjennom lagene som skal kjempe i den gjeveste divisjonen utover høsten.

Som vanlig så har vi også denne gangen fått med oss tidligere spiller og selverklært ekspert, Tommy «TommyM» Monsen, samt kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen, for å gi sin kommentar om hvert av lagene.

Nederst i artikkelen vil undertegnede, skribent Kristian Fjeld og Telenorliga-kommentatorene Tommy «TommyM» Monsen og Leon Andor «Landor» Karlsen prøve på det umulige, nemlig å spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill. Hvordan tror dere det går?

Nedrykksstriden (10. - 8. plass):

Gamefraym: Miksen over alle mikser

Eirik «spity» Hauger
Bendik «Serpen» Kvalvik
Vetle «weetl» Melvold
Igor «MACKO» Macko
Andreas «andas» Kronstad Jacobsen
Mathias Andrè «caard» Aronsen
Karl Johan «tRANCEPT» Kallevik

«spity» er tilbake i Telenorligaen etter en tid på sidelinjen.
HLTV.org

Sesongens klareste mikslag, med noe krydder innimellom. Dette er en gjeng med «old boys» fra tidligere versjoner av spillet, som nå ser ut til å ta på seg hatten og ønsker å vise seg frem i Counter-Strike: GO. Hjernen er nok der fortsatt, men henger refleksene og muskelminnet med gjengen? Det er usikkert.

Laget forteller at mange av de jobber på nordsjøen, derfor har de flere spillere i lagoppstillingen, sånn at de klarer å stille lag de gangene noen er bortreist.

Les også
– Den desidert vanskeligste sesongen å spå resultatet av

Gamefraym vil nok ikke være det laget som trener hardest sammen, og tar nok heller det hele som en morsom opplevelse. Vi tror det blir en tøff sesong der de kommer til å kjempe om å overleve i divisjonen.

Monsen mener laget er avhengig av stabilitet fra enkeltindivider.

Dette er en miks som er mest kjent for å kose seg i ulike FaceIt-kamper. Det blir spennende å se hvor godt de kan levere mot de beste i Norge, og ikke kun mot level 10-spillere på FaceIt. De er avhengige av at «serpen» og «spity» tar tak og baner vei om de skal unngå nedrykk, mener Monsen.

Karlsen tror også laget vil slite.

– Grei miks av nye og kjente fjes. Individuelt kan de levere vanvittig sterkt, men vil slite med trening og struktur, noe som kan koste dem dyrt.

Celestial Gaming: Ny sesong i toppdivisjonen

Michael «meCa» Grindhaug
Leif Eirik «zeptyy» Johnsen
Andreas «AlfaN» Nordvik
Shero «Shero» Jaman
Eskil «LaX» Bjørnsen

Celestial Gaming karret seg tilbake i toppdivisjonen før forrige sesong, og beholdt plassen. Laget er derimot nytt. Her er det mange spillere som man tidligere har sett i flere King of Nordic-sluttspill, uten at det har gitt nevneverdige resultater.

Det er vanskelig å se hvordan laget skal klare å kjempe om mye annet enn å unngå nedrykk, da mangelen både på skuddkraft og en erfaren leder er åpenbar. Kan selvfølgelig vise seg frem på en god dag.

Monsen mener laget bør være fornøyd med å unngå nedrykk.

Kommer til å få det tøft i årets sesong. Flere har god erfaring fra 1.divisjon, men nivåmessig tror jeg de skal slite med å komme på øvre del av tabellen. Å unngå nedrykk burde være deres mål for sesongen, sier Monsen.

Karlsen trekker frem en spesiell spiller i forkant av sesongen.

– Mange kjente navn, vil slite mot topplagene, men skal på papiret ha grei kontroll mot dårligere lag. Spiller å se opp for: «Shero».

Ronin Horde: Nytt lag, gamle kjenninger

Christoffer «nilson» Nilson og Ronin Horde vil nok få det litt tøft.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Jørgen «phoRZE» Pettersen
Christoffer «nilson» Nilson
Kristian Småbach «riksen» Henriksen
Adam «adx» Larsson
Markus «Martux» Søreng

Ronin Horde er laget det er vanskeligst å spå denne sesongen. Individuelt sett har de noen gode spillere i lagoppstillingen, men mangler kanskje lagfølelsen.

Laget kan godt overraske på en god dag mot de aller beste, men med det skyhøye nivået individuelt denne sesongen så skal nok laget si seg fornøyd med å unngå nedrykk. Det blir en kamp mellom alle i bunn av tabellen.

Monsen mener det er vanskelig å spå Ronin Horde.

Dette er laget jeg sliter mest med å plassere. Med spillere som «riksen», «nilson» og «phoRZE» så forventer man ikke et nedrykkslag, men jeg er redd dette laget skal slite med å ta det neste steget. Jeg tipper at de havner i nedrykksstriden, men det er absolutt et lag som kan overraske, sier Monsen.

Karlsen mener laget kommer til å slite hvis en enkeltspiller har en dårlig dag.

– Kjente navn, også et lag som kan overraske mange, «phoRZE» med AWP-en kan utduellere hvem som helst, men jeg tror laget vil slite om han har en dårlig dag.

Middelhavsfarerne (7. - 6. plass):

Byte: Nytt navn, nye muligheter

Philip «Philip» Løseth
Tony «NiTo» Nilsen
Andreas «bakken» Bakken
Henrik «cryptik» Asphaug
Mikael «Creeping» Johansen

«Philip» ser mot en ny sesong i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Bitfix Gaming har slått seg sammen med Vanir, og har endret navn til Byte. Femmeren er mye den samme som var med i høstsesongen, med unntak av at Tony «NiTo» Nilsen har kommet inn i laget.

Kaptein Løseth har vært med på alt. Opprykk, nedrykk, kvalifisering og vært seriemester. Rutinen skal det ikke stå på, og kapteinen selv løftet sitt individuelle nivå i høstsesongen også.

Laget er på papiret sterkt, og innehar en god del erfaring, og bør være et lag som kan utfordre om den siste sluttspillplassen, samtidig som de unngår nedrykk med god margin.

Monsen tenker at det er en erfaren gjeng i ligaen.

Dette er spillere som begynner å dra på seg mye erfaring i 1. divisjon, men som jeg tror skal slite med å kvalifisere seg til sluttspillet. De er avhengig av at «bakken» og «NiTo» leverer for å kjempe seg inn i toppen, forteller Monsen.

Karlsen synes det blir spennende å følge kompisene denne sesongen.

– Veldig spennende spiller inn i «NiTo». Kjernen har spilt sammen lenge, enormt toppnivå, men sliter ofte med å finne stabilitet. Tror de gjør en bedre sesong enn i fjor.

Infurity: Berget så vidt plassen i høst

«DrolsuM» og laget hans trenger en god start.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Alexander «ForfA» Forfot
Emil «Sirius» Standal
Hugo «Xaisty» Lindvall
Tobias «shyyne» Sæther

Infurity skuffet kanskje noe i høstsesongen, da de på papiret så ut som en spennende lagoppstilling. Noen utskiftninger har blitt gjort over julen, men kjernen er fortsatt den samme. Laget kommer mest sannsynlig til å sikre seg en komfortabel plassering midt på tabellen.

Fordelen denne sesongen kontra den forrige er at laget har lagoppstillingen klar allerede før seriestart, noe som kan by på stabilitet inn i de første rundene. De møter Byte i første runde, og kan ha en god mulighet til å skaffe seg poeng i den kampen.

Monsen synes det er vanskelig å plassere guttene i Infurity.

Disse guttene kommer til å variere mye fra kamp til kamp, noe de har gjort de siste sesongene. Det er vanskelig for meg å spå om de havner i bunnstriden eller i kampen om en sluttspillsplass, forteller Monsen.

Karlsen tror det blir en tøff sesong.

– Kjernen og miks-stilen består, noen nye spillere som kommer til å måtte skyte hardt for å sikre poeng til Infurity, har de dagen kan de komme blant de seks beste.

Kampen om 4. plassen (5.-4. plass)

Widowmakers: Individuelle konger

Snorre «fletch» Granerud
Raymond «RashiiiE» Nielsen
Thomas «Vertigo» Andersen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden
Mathieu «Maniac» Quiquerez
Mikal «Enix» Aakvik Øiestad
Denis «Grux» Gutaj

Haakon «Radifaction» Tholo returnerer til Telenorligaen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Laget som bare for noen dager siden var et helt ukjent kort med ingen spillere, har fylt opp stallen med den ene stjerna etter den andre. Kanskje meste oppsiktsvekkende er det at sveitsiske Mathieu «Maniac» Quiquerez har blitt med. «Maniac» har som kjent spilt for LDLC og deltatt i flere Major-turneringer tidligere.

Inn i laget har også tidligere Nordavind-duo «Radifaction» og «Ztk» kommet, mens 1.6-veteran «Vertigo» også er på plass. Sammen med «Fletch» og regjerende seriemester «RashiiiE» er det mye krutt i dette laget. Har åtte spillere i lagoppstillingen sammen med «Enix» og «Grux», og kommer til å bruke de som har mulighet til hver kamp.

Laget kommer til å være preget av null trening, ustabilitet og en «pug»-spillestil, men det skal likevel være nok av treffsikkerhet og rutine i laget til at de skal kjempe om en plass blant topp fire.

Monsen tror laget vil gjøre det bra i seriespillet, men at de vil slite i et sluttspill.

Jeg har sett mange av disse lagoppstillingene opp gjennom årene. De leverer gode resultater i online-delen, men faller igjennom på sluttspillet. Jeg tipper de ryker i semifinalen.

Karlsen skryter også av det individuelle spillet.

– Latterlig gode individer, spiller-for-spiller de beste aimerne i ligaen. Kan mikse seg til seier mot de aller fleste, og har nok erfaring til å kunne lage taktikker hvis det trengs.

Demise: Helt ny femmer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Steffen «SLY» Amundsen

Henrik «neto» Kristengård (trener)

Håvard «JolietoG» Kristengård er tilbake i toppdivisjonen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Brødrene Kristengård er tilbake i det gode selskap etter en sesong i 2. divisjon. Forskjellen denne gangen er at «neto» har trukket seg tilbake som trener grunnet manglende motivasjon. Med seg har de fått en miks av rutinerte spillere som Demise har valgt å satse på.

Blant lagene som skal kjempe om den siste sluttspillplassen så er Demise den aller største favoritten. Flere av spillerne har vært med på dette før, og figurert i sluttspillet ved flere anledninger. Skuddkraften og kruttet skal også være godt nok til at de kan utfordre de antatt beste på en god dag.

Monsen sier laget har sterke spillere.

Om disse legger ned en solid innsats kan de kjempe seg til en sluttspillsplass. For å kjempe helt i toppen må «MV» være ligaens beste spiller, noe han på gode dager kan være i nærheten av. Hva kan brødrene Kristengård levere?

Karlsen tror laget kommer noe høyere opp på tabellen.

– Noe overraskende høyt oppe hos meg, men «MV» er såpass god at han nesten alene kan bære laget til topps. Med rutinerte profiler rundt seg + trener vil de overraske mange.

Sluttspillkandidatene (3. - 1. plass):

Nordavind: På tide å rette opp inntrykket

Morten «zEVES» Vollan
Håkon «hallzerk» Fjærli
Haris «H4RR3» Hadzic

Jasmeet «RoSeY» Gill (trener)

Håkon «hallzerk» Fjærli og Nordavind satser mot å bli seriemester.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ny sesong, ny lagoppstilling. Det vil seg liksom ikke for lønnede og profesjonelle Nordavind. Ustabilitet har fulgt laget helt siden BX3 ble til Nordavind. I skrivende stund har heller ikke laget bekreftet sin lagoppstilling i forkant av sesongen, og vi står igjen med tre spillere og én trener.

Høstsesongen ble trøblete med mye lagendringer og visstnok en del internt drama. Over juleperioden har det dog vært stilt, og det er håp om at tingenes tilstand har roet seg i det vindfulle stjernelaget.

Selv om laget ikke har bekreftet lagoppstillingen sin er det fortsatt lett å plassere de. Kaliberet på de spillerne som kommer inn vil nok være av høy kvalitet, og laget kan ikke være blant de seks som ikke får være med på moroa under sluttspillet senere i vår.

Monsen synes det er vanskelig å tippe med lagets ufullstendige oppstilling.

Vanskelig å spå de uten et fullt lag, men med «H4RR3» og «hallzerk» på laget vil du alltid være i toppen. Nordavind er garantert interessert i å revansjere seg fra forrige sesong.

Karlsen er enig.

– Spennende å se fullstendig lagoppstilling, og om den holdes hele sesongen. Vet hva de kan få til. Norges beste spiller som er i Norge i «hallzerk».

Momentum: Topp fire er et krav

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «mICROVAN» Nyborg

Blir AUG-en fordelen til Momentum og «kSwitch»?
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Etter å ha blitt dominert i semifinalen av sluttspillet i høst, stakk faktisk Momentum av med trofeet på GO: Camp mot den regjerende seriemesteren. Etter denne kampen uttrykte laget et ønske om å satse sammen, og er faktisk det eneste laget som fortsatt har den samme lagoppstillingen som de avsluttet forrige sesong med.

Dette bør, og vil mest sannsynlig by på stabilitet. Spillerne kjenner hverandre godt, og vet hvilke styrker og svakheter de har. AUG-en ble også priset ned i en oppdatering av spillet, noe som har endret metaen ganske mye. Kaptein Christian «kSwitch» Lorange er kjent for å bruke dette våpenet, og det kan by på en brennhet kaptein utover våren.

Laget er nok en av de sikreste kortene blant «amatørene», og bør klare å karre seg til en sluttspillplass uten nevneverdige problemer.

Monsen tenker følgende om Momentum.

Momentum har vist at de kan levere på høyt nivå i Telenorligaen, og kunne fort tatt et kart fra Nordavind på sluttspillet forrige sesong. Det skal bli spennende å se om de kan bli enda bedre i år og komme seg til en finale.

Karlsen skryter spesielt av en duo i laget.

– «Aaseng» + «mICROVAN» = Guder. Er resten av laget motiverte nok til å opprettholde formen fra GO:Camp? - Enormt godt lag, men kan gå dårlig om de får en dårlig start.

Apeks: Regjerende seriemester, nå med lønn

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akez» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen (prøvespill)

Kristian «akez» Kornbakk er tilbake.
Eivind Von Døhlen

Mye har skjedd med den regjerende seriemesteren siden de vant sluttspillet i Lillehammer. De har blitt kjøpt opp av en investor, endret litt i administrasjonen, fått nytt navn og ikke minst - de spiller nå med lønn.

Kristian «akez» Kornbakk har returnert til laget etter en svipptur innom Nordavind, mens Pål «Polly» Kammen er på prøvespill en liten periode. Endelig har kaptein og ringrev Anders «aNdz» Kjær fått stabilitet, og en gulerot å lokke spillere med i form av lønn.

Denne sesongen er kanskje enda viktigere for laget som tidligere har spilt på «passion» og dugnadsånd. Nå er de semi-profesjonelle og får automatisk mer press på seg gjennom dette. Mye skal til for at laget ikke kommer seg til sluttspillet, og det skal de nok klare med grei margin.

Monsen holder Apeks som favoritt.

Fjorårets vinnere blir sterke også i år. De har en sterk lagoppstilling med en god leder, og er i mine øyne favoritter i år, mener Monsen.

Karlsen er enig.

– Regjerende seriemestere, fått inn ny veteran, stabile og solide, kan outsmarte mikslagene og duellere taktisk nok med de andre topplagene, forteller han.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Kommentator «Landor» mener nivået er skyhøyt individuelt.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Karlsen har også gjort seg opp noen tanker om sesongen vi nå står ovenfor.

– Årets sesong kan bli enda mer spennende og jevn enn de tidligere. Toppsjiktet er fortsatt relativt forutsigbart, dog om vi kjenner den norske ligaen rett, så blir det vel en del lagendringer i år også. Vi har noen klare favoritter i år også, men bunnstriden er jevnere enn noen gang. Det er mange gamle kjenninger som vender tilbake, pluss noen av stjerneskuddene vi har sett fra de siste sesongene som gjør at dette kan bli den sesongen med best individer totalt sett i Telenorligaen noen sinne.

Redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne, har også gjort seg opp en mening og spådom, og overrasker kanskje noen med sin tabell, spesielt førsteplassen.

– Jeg har valgt å plassere Momentum helt øverst på tabellen. Ikke helt uten grunn, og jeg tror heller ikke det blir en klar seier. Jeg tror topp fem blir helt vanvittig jevnt. Men basert på det jeg vet om hvilke forberedelser Momentum har gjort, og hva som skjer «behind the scenes», så har jeg stor tro på at de akkurat knapper førsteplassen etter seriespillet. De fem nederste plasseringene er også lotto, og jeg er veldig usikker på hvordan det blir. Nok en gang er det ekstremt vanskelig å spå utfallet av sesongen.

Tommy «TommyM» Monsen (til høyre) gleder seg til å se hvilken spiller som tar steget i vår .
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Monsen på sin side har også gjort seg opp noen tanker om den kommende sesongen. Han er spent på hvilken spiller som virkelig tar steget.

I vår er det noen lag som er veldig spennende, noen mikser som er satt sammen av gode individuelle spillere, og noen lag som er lite interessante. Apeks, Momentum og Nordavind kommer forhåpentligvis til å kvalifisere seg til sluttspillet og komme forberedt som et lag, som gjør at nivået blir enda bedre på sluttspillet enn i fjor. Så blir det spennende å se om det er noen enkeltspillere som virkelig klarer å overraske, noe jeg føler det alltid er. I fjor var det «Grusarn» som tok steget, i vår er det åpning for nye til å vise hva de er gode for.

Under finner du den endelige spådommen fra våre to eksperter, samt to skribenter.

Spådom av:Mathias«TommyM»Kristian«Landor»
1.MomentumApeksApeksApeks
2.ApeksNordavindNordavindNordavind
3.WidowmakersWidowmakersMomentumDemise
4.NordavindMomentumDemiseWidowmakers
5.DemiseDemiseWidowmakersMomentum
6.ByteByteRonin HordeByte
7.Ronin HordeInfurityByteCelestial
8.InfurityCelestialInfurityInfurity
9.GamefraymRonin HordeCelestialRonin Horde
10.CelestialGamefraymGamefraymGamefraym

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden