Telialigaen - League of Legends

Skyhøyt nivå i den øverste divisjonen av League of Legends

Vi har vurdert lagene for den kommende sesongen i League of Legends - hele fem lag kan stikke av med tittelen.

Celestial er regjerende seriemester, men har byttet ut to spillere før denne sesongen.
Sindre Stien/Good Game

Sommerferien er dessverre slutt og vi nærmer oss høsten med stormskritt. Det betyr dårlig vær, kulde og lengre netter. De gode nyhetene derimot er at høstsesongen av Telialigaen i League of Legends er tilbake. Søndag braker det altså løs med en real godbit når Dreamz og Riddle møtes i åpningsrundens hovedkamp.

Det er alltid spennende i starten av en ny sesong, hvor man får se hvordan de nyopprykkede ferskingene klarer seg mot eliten, og hvordan synergien er i de ulike lagene som har skaffet seg nye spillere.

Nivået er skyhøyt etter at lagene omsider har tatt form. Vi tror hele fem lag har sjanse på tittelen om lagoppstillingene står seg. Det betyr at ett av lagene vil havne på den skuffende femteplassen og utenfor sluttspillet.

Sliter du med å henge med på hva som har skjedd siden Celestial sjokkerte alle under vårsesongen av Telialigaen? Vi har sammen med Telialigaen-kommentatorene Kristian «Sangopan» Heggland og Julian «DogSledder» Nash samlet en oversikt over de ulike lagene og gjort en vurdering på hvordan vi tror sesongen utarter seg. Nederst vil nevnte Heggland og Nash, skribent Åsmund Tanche-Larsen Knutsen og undertegnede komme med våre tabelltips. Hvordan tror du seriespillet ender?

SPILL FANTASY: Sett opp ditt League of Legends-lag »

Favoritten (1. plass)

Bor «Kektz» Jersan blir viktig for Nordavind denne sesongen.
Sindre Stien/Good Game

Nordavind: Laget består tross finaletapet

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Favoritten denne sesongen er nok en gang Nordavind. Tross finaletapet under vårsesongen har de ikke byttet ut noen av spillere. Nordavind toppet tabellen etter endt seriespill forrige sesong selv om de innledet sesong trøblete. Ingenting tilsier at ikke annet skal skje også denne sesongen.

Med flere veteraner og god synergi mellom lagkameratene ligger de over de fleste på et mentalt nivå, samtidig som dette er alle spillere som kjenner rollen sin inn og ut. De kan spille flere ulike karakterer og komposisjoner som kan gi overtaket i enhver situasjon. Vi plasserer derfor Nordavind som den klare favoritten før fire sterke utfordrere. Kan noen stjele med seg tittelen denne sesongen også?

Heggland mener følgende om favoritten.

– Beholder femmeren fra i vår. Trener Fykling skrev på Twitter at han har lov å se etter nytt beite, så det kan være utskiftninger i vente. Om dette har noen påvirkning på spillerne for vi vente å se, men om de spiller opp mot potensialet er de nok i finale nummer tre. Med tanke på den nye vrien på Pantheon og den nye helten Qiyana, kan vi nok se flere stjernespill både fra «Kektz» og «Erixen» utover høsten.

Sluttspillkandidatene (2. - 5. plass)

Les også
Oilers omsider klare for å bevise at de hører hjemme i PUBG-toppen
Celestial med to nye spillere for denne sesongen
Sindre Stien/Good Game

Celestial: Regjerende seriemester

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Rett bak Nordavind finner vi regjerende seriemester Celestial. Etter stadige femteplasser og skuffende sesonger klarte Celestial endelig kvalifisere seg til sluttspillet forrige sesong, og overrakset likeså alle og tok en etterlengtet Norgesmestertittel.

De har gjennomgått et lite bytte hvor tidligere Mid-laner Sander «Zhandia» Skogstad har funnet seg et nytt hjem, og de har fått inn tidligere Celestial Gaming Youth- og Vanir-spiller Per Andre «Bentsen» Bentsen for å fylle hans posisjon. Det positive er at Bentsen kjenner sine lagkamerater fra før, og gjør at overgangen kan virke mykere.

Deres tidligere Jungler Eivind «Dacreq» Ommundsen som spilte for Celestial i ti måneder før han forlot for et lite opphold i Fact, er også tilbake. Dette gjør at vi tror Celestial kan få en pangstart på sesongen, hvor alle er komfortable med hverandre og kjenner hverandres styrker og kan spille på dem. Likevel befinner de seg i et sjikte med mange sterke lag.

Heggland tror Celestial blir å finne i sluttspillet også denne sesongen.

– Vant vår sesongen etter solid spill av spesielt «Eskii» og hjelp av en stabil «Sharp» i junglene. «Dacreq» har nå inntatt jungel-posisjonen så er ikke overrasket om vi ser de både i sluttspillet og finalen om de holder på det samme samspillet de hadde i vår.

Riddle: Henter tilbake gamle spillere

Gangster's Paradise: Riddle sparte ikke på kruttet da de annonserte sitt nye lag.
Mohammed Barzinje/Riddle

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund (Support)

Etter tapet mot Nordavind i høstsesongen for ett år siden, startet Riddle ferskt med et helt nytt lag. Dette gikk overraskende bra, og de klarte å kvalifisere seg til sluttspillet, men de ble stoppet av Nordavind med et 3-0 tap i semifinalen under vårsesongen.

Nå har de hentet inn kjente Riddle-fjes med sin gamle ADC Noman «Nomi» Ahmad, og Top-laner Ruben «Rudolf» Eik som begge spilte for Riddle da de kvalifiserte seg til finalen under høstsesongen i fjor. Samtidig beholder de den samme sterke synergien Riddle hadde i forrige sesong med mid-laneren og jungleren sin. Dette gir kanskje Riddle det lille ekstra de trenger for å komme helt til finalen denne sesongen.

Heggland mener Riddle også kan komme seg helt til finalen.

– Beholder samme gjengen som i vårsesongen, og «Bergeren» er fortsatt med som trener. De begynte ruskete i vår sesongen, men kom seg utover sesongen. De siste tre-fire rundene viste mer hva som bor i laget, men de fikk det ikke fullt ut i gjeldende kamper. I sluttspillet var de dessverre litt tilbake der sesongen startet og har nok lyst til å vise seg fra den siden vi vet de kan.

Fact MSI: Trikken + Fact = Sant

Joachim «Accziz» Torsvik spiller nå fort Fact.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Fact MSI havnet på en sur femteplass i fjor, og tenker å ta Trikken til topps i høstsesongen. Klubben har nemlig slått seg sammen med transportselskapet, hvor tre av fem spillere blir med på lasset, mens Fact MSI beholder sin veteran og Support Joachim «Accziz» Torsvik, og Simon «Slemp» Ellefsen.

Trikken overrasket alle med å kvalifisere seg til sluttspillet under vårsesongen og gikk ubeseiret helt frem til semifinalen mot Celestial. Fact MSI er sammen med de sterke spillerne de har hentet fra Trikken en sterk utfordrer og man skal ikke se bort i fra at dette laget her kan komme langt og slå de fleste motstanderne de møter.

Heggland mener Fact MSI spilte dårligere enn forventet i vår, og at de nok ønsker å løfte seg.

– Som Riddle hadde de nok en vårsesong under forventning, og vil nok vise seg frem fra en bedre side i høst. De har en solid femmer og personlig håper jeg å se litt tunge helter fra support-rollen til «Accziz» om han føler for det.

DreamZ: Stjernegalleriet

Jørgen «Hatrixx» Elgåen er en av ligaens største stjerner.
Moviestar Riders

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Kris «Mariiyn Monroe» Abrahamsen (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Support)

Vi ble svært sjokkert da stjernespillere som Jørgen «Hatrixx» Elgåen og Anders «Sharp» Lilleengen plutselig dukket opp i lagoppstillingen til DreamZ. Det individuelle nivået er skyhøyt i DreamZ-leiren, men dette virker som et erketypisk mikslag som har mye annet å prioritere. Det kan føre til at flere av spillerne forsvinner.

På en normal dag likevel vil samtlige av lagene få kjenne på hvor tøft det er å spille mot DreamZ. Samtidig spiller DreamZ kun sammen for gøy og mengden trening de legger ned utenom blir minimal. Det er en fordel for de øvrige rivalene. Har det høyeste potensiale av samtlige i ligaen, men trener nok kanskje minst sammen også.

Heggland mener at laget kan komme langt om samspillet sitter.

– Store overraskelsen sånn rent spillermessig. For bare noen dager siden så dette ut som et nyere lag, men de siste dagene har det dukket opp en solid spillerstall. Om disse holder sammen hele høstsesongen kan vi nok forvente en utfordrer til tittelen om samspillet sitter.

Alt kan skje (6. - 7. plass)

RØKT SKINKE: Fersk og god

Vi er spent på hva Kjetil «Bruiser» Aadde Martiniussen og RØKT SKINKE har å tilby denne sesongen.
Privat

Kjetil «Bruiser» Aadde Martiniussen (Top)
Thong «Thoug» Van (Jungle)
Erik «Blackie» Jakobsen (Mid)
«Slomklow» (ADC)
Lars «Agnar» Ekker (Support)

Røkt Skinke rykket opp fra andre divisjon nå i vår, og er ivrige til å vise seg frem førstedivisjon i Telialigaen. Røkt Skinke har vært i den øverste divisjonen to ganger før, men det har alltid endt med nedrykk.

Veien opp til sluttspillet virker lang, men samtidig er RØKT SKINKE, sammen med Vanir og Northern Light hakket over de to lagene på direkte nedrykk. En av lagene må imidlertid havne på en kvalifiseringsplass. Alle gode ting er tre, og sammen med Trikken sin tidligere Top-laner Kjetil «Bruiser» Aadde Martiniussen og resten av opprykkslaget har vi troen på at de skal kunne klare å beholde plassen denne gangen.

Heggland mener de har et fortrinn i kommunikasjonen.

– Beholder noen av spillerne fra i fjor og har noen nykomlinger. Vil si de har en sjanse til å nå sluttspillet om de klarer samspillet. Er et rent norsk lag, så språk burde ikke komme i veien for kommunikasjonen dem imellom.

Northern Light: Et nytt fjes

Roshan «I am Kees» Visser (Top)
Bennet «Cree» Lill (Jungle)
Elias «Bråten» Braut (Mid)
André Kvalberg «Skohylle» Aspegren (ADC)
Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

Northern Light tok over Trikken sin plass i Telialigaen etter at Trikken slo seg sammen med Fact. Om de har fortjent å spille blant Norges beste League of Legends lag er noe vi får bedømme når sesongen først er i gang. Men det lover godt. Elias «Bråten» Braut og André Kvalberg «Skohylle» Aspegren har erfaring fra det øverste selskapet tidligere og har spilt med en rekke gode spillere.

Selv om laget ellers er fult av ukjente navn vi ikke har sett i første divisjon før, har de alle høye rangeringer inne i selve spillet. Dersom de klarer å spille bra sammen som ett lag, ser vi ikke bort ifra at de skal klare å vinne nok kamper til å beholde første divisjon plassen de har skaffet seg.

Heggland er litt forvirret over den store stallen klubben har.

– Står oppført med ni spillere, inkludert vår fantastiske gjestecaster «Thinked». Noen kjente ansikter som «Bråten» og «Reodor Felgen» er også på plass, så vi får se hva som skjer. Som med de andre lagene med flere nye ansikter er det vanskelig å spå hvordan det ser ut, så får komme tilbake til disse når det nærmer seg halvspilt.

Vanir: Utenlandsk preg

Magnus Otterdal «Arceus» Hilsen (Top)
Daniel «Poro» Hovda (Jungle)
Bendik «Metanon» Alvik (Mid)
Filip «Rushex» Larionesi (ADC)
Besmir «Levi» Jakupi (Support)

To utenlandske spillere er hentet inn i lagoppstillingen til Vanir. Magnus Otterdal «Arceus» Hilsen er det eneste kjente navnet i lagoppstillingen i det som er det mest usikre kortet blant lagene midt på treet. Det gjør at vi tror Vanir må ut i kvalifisering for å berge plassen.

Samtidig, usikkerheten knyttet rundt de utenlandske spillerne gjør at de også kan overraske. Vi vet ikke hva vi bør forvente av spillerne til Vanir, og det gjør neppe de øvrige lagene også som må spille på sine egne styrker.

Heggland tror Vanir kommer til å slite.

– Beholder noen spillere fra i fjor og har fått noen utenlandske spillere. Får se om samspillet fungerer eller ikke. Vanskelig å spå noe i forhold til plassering, men at de havner under de fem store i norsk sammenheng er nok sannsynlig.

Nedrykkskandidatene (9. - 10. plass)

Starwish: Alt å bevise

Gilbert «GE Kastrullen» Nathell (Top)
Thomas «Brorheim» Haug (Jungle)
Anas «Euw is easy» Ben Romdhane (Mid)
Skage «Zhyrin» Graasvold Bjørkevoll (ADC)
Tommy «MasterMixer» Tønnessen (Support)

Starwish er ferske i miljøet etter å ha etablert seg som en av de beste norske lagene i PUBG-miljøet. Ingen av spillerne har vært toneangivende i miljøet tidligere og Starwish har alt å bevise den kommende sesongen.

På papiret ser dette ut som et av de svakeste lagene i ligaen, men League of Legends spilles som godt kjent ikke på papiret. Derfor er vi veldig spente på å se hvilken versjon av Starwish vi får se denne sesongen.

Heggland er spent på hva Starwish kan vise frem.

– Nye lag i Telialigaen er alltid spennende. I den sammenheng har vi jo god erfaring med overraskelseslag, så skal bli spennende å følge dem. Med tanke på stabiliteten i toppen, så vil jeg nok tro at de havner på nedre del av tabellen, men jeg er alltid svak for en underdog-historie, og om Nordavind og Riddle spiller for halv maskin i første runde, som de ofte gjør, skal du ikke se bort ifra at et nytt lag kan ta en del uavgjort-runder utover høsten.

Ronin Horde: Ikke klart

Ikke annonsert lagoppstilling.

Ronin Horde har i skrivende stund ikke offentliggjort sin lagoppstilling som vil annonseres på et senere tidspunkt. Deres første seriekamp er også utsatt. Med minimalt med forberedelser og de beste spillerne trygt plassert i andre klubber tror vi Ronin Horde får en tøff sesong i det øverste selskap.

– I skrivende stund har de bare tre spillere registrert på Gamer.no, så umulig å si om de blir værende eller ikke. Kan derfor ikke si mye om laget enda.

Spådom

Spådom av:«Sangopan»«DogSledder»ÅsmundKristian
1.CelestialNordavindNordavindNordavind
2.NordavindDreamzFactRiddle
3.DreamZCelestialCelestialDreamZ
4.RiddleRiddleRiddleCelestial
5.FactFactDreamZFact
6.RØKT SKINKERØKT SKINKENorthern LightNorthern Light
7.VanirNorthern LightRØKT SKINKERØKT SKINKE
8.StarwishVanirVanirVanir
9.Northern LightStarwishStarwishStarwish
10.Ronin HordeRonin HordeRonin HordeRonin Horde

Siste fra forsiden