Skytespill for blinde og svaksynte

Terraformers er førstepersons skytespill for blinde og svaksynte. Lurer du på hvordan i all verden det kan fungere? Bare en måte å finne svaret på, og det er å laste ned den nylanserte demoen.

Terraformers foregår i en fjern fremtid hvor menneskene har klart å gjøre jordkloden ubeboelig. Menneskeheten er evakuert til en rekke gigantiske romstasjoner, men livskvaliteten i disse er rimelig dårlig. Derfor er de på konstant leting etter nye og beboelige planeter som kan koloniseres. Til nå har de funnet enkelte passende planeter, men problemet er at disse mangler oksygen. Derfor har de satt i gang store prosjekter for å generere oksygen på disse planetene, og gjøre dem beboelige for folk, planter og dyr.

Hittil har dette prosjektet gått utmerket, men nå er det akkurat mottatt et nødrop fra en av planetene. Du blir sendt for å finne ut hva som har skjedd, og for å overleve i det fiendtlige miljøet har du fått en spesiell beskyttelsesdrakt. I tillegg til å beskytte deg mot farlige gasser og angrep fra eventuelle fiender, inneholder den en rekke hjelpemidler som du vil trenge for å komme noen vei.

Disse hjelpemidlene inkluderer GPS, lydbasert kompass og sonar, og det er slik dette spillet blir spillbart for mennesker som ikke kan se, eller som har svært dårlig syn. Så lenge høytalerne eller øretelefonene (som anbefales) er konfigurert riktig, vil du nemlig kunne utforske spillverdenen kun ved hjelp av lyd. Objekter på landskapet kan manipuleres som i vanlige 3D-spill, men her kan du gjøre det med bind for øynene.

Det hele fungerer faktisk godt. Spillet inneholder rudimentær 3D-grafikk, men hvis du virkelig vil oppleve hvordan det er å kun navigere kun ved hjelp av lyd, kan du skru denne av. For mennesker med normalt syn blir dermed Terraformers et artig eksperiment, men for svaksynte eller blinde representerer det en unik mulighet til å ta del i en av norges favoritthobbyer, nemlig dataspill.

Demoen er på litt over 100 MB, og inneholder fullversjonen av spillet. For å få tilgang til alt materialet må du kjøpe en bokstavkode ("licence key"). Det er også mulig å få tilsendt spillet i posten, hvis du ikke har mulighet til å laste det ned.

Du kan laste Terraformers ned herfra:

Siste fra forsiden