Slår kritikerrekorder

Batman: Arkham Asylum har sikret seg en plass i Guiness rekordbok.

Det har ikke gått mange dagene siden det nye Batman-spillet ble lansert, og allerede har det rukket å bli historisk. Guiness Rekordbok har nemlig kunngjort at det etterlengtede spillet nå kan skryte på seg tittelen "mest kritikerroste superhelt-spill noensinne."

Bat-rekord

Batman: Arkham Asylum ble sluppet forrige uke til Xbox 360 og Playstation 3 til overveldende positive anmeldelser, og har i skrivende stund oppnådd en meget respektabel gjennomsnittlig poengsum på 92 hos metacritic.com, hittil basert på 46 anmeldelser. Marvel vs. Capcom 2 til Dreamcast, som hadde førsteplassen blant superhelt-spillene med en gjennomsnittsum på 90, er nå altså slått med knapp margin på nettstedet.

Også hos Gamerankings.com gjør spillet det meget bra, med en sum på 92.32 for PS3-versjonen basert på 19 anmeldelser.

- Vi er glade over å kunne belønne Batman: Arkham Asylum med en Guiness-rekord. Det er fantastisk nytt spill, og på grunn av reaksjonene blant spillekspertene mener vi det har en velfortjent plass i rekordboken, sa Guiness-representant Gaz Deaves i en pressemelding.

Så får det være opptil hver enkelt å avgjøre om ""mest kritikerroste superhelt-spill" er en legitim Guiness-kategori, eller om det hele lukter av ren markedsføring.

(Kilde: ign.com)

Siste fra forsiden